avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Activitate economica pe sociatie non-profit
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Activitate economica pe sociatie non-profit

As dori o parere cu privire la o asociatie non profit care are ca scop promovarea muzicii internationale si a tinerelor talente.
Asociatia doreste sa organizeze un eveniment cu taxa de participare pe baza unei invitatii, la care o sa fie invitati interpreti consacrati si tinere talente ale muzicii internationale. Veniturile asociatiei o sa fie din vanzarea invitatiilor iar cheltuielile o sa fie cu: plata unui meniu/ persoana participanta la eveniment, plata unora dintre interpretii consacratii pe baza de factura, cheltuieli cu cazarea acestora, cheltueli cu plata salii, cu orchestra, cheltuieli de publicitate, etc.
Excedentul va fi folosit pentru promovarea tinerilor talentati ai muzicii internationale.

Va rog sa imi spuneti daca toate aceste venituri si cheltuieli pot fi incadrate la activitate non-profit si nu la activitate economica. Mentionez ca asociatia nu mai desfasoara alta activitate generatoare de venituri.

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:40, 23 Octombrie 2015
Nu. Aceasta activitate, adica cea inclusa la organizarea de evenimente de acest fel, este activitate economica pentru ong.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie non-profit -sponsorizare tinere talente a muzicii Pago Pago Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema: O asociatie care are ca scop promovarea tinerelor talente ale muzicii internationale, obtine venituri ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Ong-club de dans sportiv S_D S_D Buna ziua. As dori sa ma lamuriti intr-o privinta. Activitatea pe care o descriu mai jos este non-profit sau se incadreaza obligatoriu la activitate ... (vezi toată discuția)