avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare restante de la un locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare restante de la un locatar

Buna seara. Avem si noi urmatoarea situatie. Am avut proces cu o locatara care a facut credit la banca pt. achizitia apartamentului din blocul nostru. Intre timp proprietara a plecat in strainatate, a ramas in apartament concubinul si acesta nu a mai platit cotele de intretinere. Dupa 4 ani de judecata s-a terminat procesul, banca l-a actionat si ea, ipoteca de gr.1, s-a facut licitatie a vandut cu 26.000 euro, recuperarea era de 90.000 euro catre banca iar la asociatie avem hotararea cu 12.000 roni.
Intrebarea noastra este cum ne recuperam si noi restantele daca banca nici ea nu si-a recuperat creditul. Noul proprietar? Sa facem alt proces, pe cine sa mai dam in judecata?
Am ajuns cu datorii mari si catre furnizori, am avut si apa rece oprita. Dupa 4 ani de judecata, nu mai stim pe ce cale sa o luam.
Va rugam sa na sprijiniti daca se poate sa ne indrumati ce pasi sa mai facem.
Cu respect Maria Draghici.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:57, 25 Octombrie 2015
Ati intrat tarziu pe acest forum. Daca intrati mai devreme as fi sugerat ca asociatia de proprietari sa participe la licitatie si sa cumpere acel apartament cu 26.000 euro. Trebuia sa plateasca executorului o suma mai mica cu 2600 euro cat era hotararea judecatoreasca in favoare asociatiei.
Acum apelati la un executor si incercati sa-l executati pe fostul proprietar penytru a va recuoera cei 12.000 roni. Recuoerarea se poate face prin executarea veniturilor fostului proprietar, salarii, pensii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat sau contract de chirie? puiutz.puisor puiutz.puisor Fortata de imprejurari am inchiriat un apartament in stare foarte deplorabila prin agentie imobiliara (nestiind ca apartamentul este pus gaj la credit bancar), ... (vezi toată discuția)
Recuperare sarcini c.f- asociatie proprietari marinel1973 marinel1973 In imobilul in care locuim, un apartament a fost cumparat de catre proprietarii acestuia cu credit bancar. La un moment dat acestia nu au mai putut plati ... (vezi toată discuția)