avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata Credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata Credit ipotecar

Buna ziua.

Am un credit ipotecar luat in martie 2008 si pe care datorita cresterii ratei de la 340 la 490 euro nu l-am mai putut plati. Creditul l-am luat pentru cumpararea unei garsoniere, aceasta facand si obiectul ipotecii pentru acest credit. Eu am facut mai multe scrisori catre banca sediul central si sediul sector 2 in care mi-am motivat neputinta de plata insa nu am putu rezolva nimic, iar in momentul de fata salariul din CM este cu mult sub valoarea ratei si nu pot sa cred ca nu exista nici o solutie, deoarece nu vreau intentionat sa numai platesc, pur si simplu numai pot. Am deja 70 zile de intarziere.
Spuneti-mi va rog ce se va intampla? Voi fi executat silit ? voi fi actionat in instanta? mai am vreo sansa sa pot face ceva ca sa ajung la o rata mai mica pe care sa imi permit sa o platesc ?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alin Popescu, administrator
Buna ziua!

Am un credit ipotecar in CHF, din cauza faptului ca francul a crescut exagerat de mult am ajuns sa-mi dau tot salariul pe rata, as vrea sa fac o notificare catre banca in care sa-i cer o reanalizare a contractului pt a micsora aceasta rata, rugamintea mea este daca m-ar putea ajuta cineva cu o idee macar, cam cum ar trebui sa sune aceasta notificare?
Va multumesc!
Buna ziua!
Aceeasi problema o am si eu. Cine ar putea sa ne ajute cu o rezolvare...?
Buna,

Din pacate bancile nu sunt dispuse sa faca o reducere a dobanzii deorece ar crea un precedent, si ar duce la o scadere a profitului bancii.......

Doar in cazul creditelor foarte mari bancile fac exceptii si cauta solutii mai flexibile pentru client.... o reducere a marjei de dobanda aplicata peste robor/euribor/libor E.T.C .

Altfel prefera sa execute creditul si sa castige 50-60% din credit, in urma valorificarii bunului imobil iar restul incearca sa recupereze din popriri salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar pompiliairina pompiliairina Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita-credit restant acinomcris acinomcris Am un apartament de 3 camere. Am facut un credit de nevoi personale cu buletinul in urma cu ceva timp. Nu am mai putut plati ratele si am intrat in conflict cu ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale marianch marianch Buna seara! Imi cer scuze daca subiectul a mai fost discutat. Am un credit de nevoi personale de 20000 euro, fara giranti, fara garantii De 2 ani de cand am ... (vezi toată discuția)