avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de adaptare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de adaptare profesionala

Salut,

Am si eu o problema in ceea ce priveste Contractul de adaptare profesionala. M-am angajat acum o luna la un call center si am semnat cu contract de adaptare profesionala ca urmez cursurile unui training si daca plec in decurs de 6 luni trebuie sa platesc 550euro minus perioada cat am lucrat in cadrul companiei. Training-ul a durat trei zile si a fost un training care l-am mai facut si la firma unde fusesem angajat precedent gratuit. Dupa o luna mi-am dat demisia si conducerea firmei a zis ca ma va actiona in justitie pentru recuperareai sumei daca nu platesc in 7 zile. Mentionez faptul ca am cerut companiei sa imi arate dovada ca a cheltuit 550euro pt pregatirea mea pentru cele 3 zile si am fost refuzat pe motiv ca o sa imi demonstreze acele cheltuieli doar in justitie. De asemenea compania nu a vrut sa imi plateasca examenul de medicina muncii, dorind sa il platesc eu si ei sa urmeze sa il deconteze, sau daca nu ma duc in 4 zile la acel control de cand m-au anuntat ei sa il platesc eu.
In regulamentul de ordine interioara este specificat de asemenea faptul ca firma trebuie sa imi puna la dispozitie o baza de date pt a contacta clientii, dar uneori sunt zile in care baza de date e reprezentata de 150 de contacte pt aprox 20 de agenti. Cum sa indeplinesti target-ul de vanzari (4 pe ora ) atat timp cat acele persoane din baza de date sunt deja contactate de 2ori in aceasi zi si nu raspund.
O formre profesional in sensul definit de Codul muncii nu se rezuma la activitati de formare organizate de formatori autorizati.
Ea poate avea si forme interne de realizare, definite mai jos:

Art. 189. - Formarea profesională a salariaţilor se poate realiza prin următoarele forme:
a) participarea la cursuri organizate de către angajator sau de către furnizorii de servicii de formare profesională din ţară sau din străinătate;
b) stagii de adaptare profesională la cerinţele postului şi ale locului de muncă;
c) stagii de practică şi specializare în ţară şi în străinătate;
d) ucenicie organizată la locul de muncă;
e) formare individualizată;
f) alte forme de pregătire convenite între angajator şi salariat.
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua

Avem trei angajati incadrati ca muncitori necalificati, dorim sa incheiem contract de adaptare profesionala cu ei. La finalul expirarii contractului de adaptare profesionala, putem prin acte aditionale sa-i trecem pe functii calificate si sa le majoram salariile?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Intreruperea contractului de munca- obligativitatea angajatului de a plati perioada de training? GabrielaMZ GabrielaMZ Buna ziua, Adresez o intrebare la o situatie care m-a pus pe ganduri. Zilele trecute am primit o oferta de munca din partea unei firme mici (nu ... (vezi toată discuția)
Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)