avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - preaviz

Buna ziua.Cum inceteaza un contract individual de munca in cazul unui salariat care-si da demisia fara respectarea perioadei de preaviz iar administratorul nu-si da acordul incetarii contractului de munca,fara efectuarea perioadei de preaviz?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 5 Noiembrie 2015
Sunt doua modalitati in care poate inceta :
- in baza art.81 alin.7 C.mun., sens in care angajatorul nu demareaza procedura cercetarii disciplinare pentru absenta nemotivata in perioada de preaviz , astfel incat c.i.m. inceteaza la data expirarii perioadei de preaviz.


- in baza art.61 lit.a C.mun., situatie in care angajatorul demareaza procedura cercetarii disciplinare pentru absenta nemotivata in perioada de preaviz , iar sanctiunea aplicata este desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru absente nemotivate mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata si-a dat demisia incepand cu 29.10.2015. Angajatorul i-a cerut sa stea in perioada de preaviz, dar acesta nu doreste. Cum procedez? Ii ... (vezi toată discuția)
Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)