avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament adjudecat cu datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament adjudecat cu datorii

Buna ziua,
Va rog frumos, daca se poate, sa imi spuneti o parere despre urmatorul caz: am cumparat un apartament scos la licitatie (in publicatia de vanzare scria ca imobilul este grevat de orice sarcina).Ulterior, am aflat ca fostul proprietar are o datorie de 30.000 ron la asociatia de locatari.Am vorbit cu administratora si i-am explicat ca nu mi se poate imputa aceasta datorie.De asemenea, i-am aratat si actul de adjudecare in care scrie ca imobilul este grevat de orice sarcina.
Cum pot proceda in acest caz?
Administratora m-a trecut dator cu cei 30.000 ron.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 8 Noiembrie 2015
"este temeinica acuzarea presedintelui de asociatie ca nu a desfasurat demersuri pentru recuperare debit"

nu o sa intru in amanunte, ca nu este domeniul meu, dar la noi in bloc s-a votat in felul urmator - pentru o datorie la intretinere de 3000 lei se trimite informare la proprietar, iar la 5000 lei se actioneaza in instanta,!,...

Sunt multe reguli trecute in fisa postului pentru aparatul administrativ!
Buna seara,
Administratora a fost data in judecata pentru abuz in serviciu insa procurorul de caz nu a considerat ca este abuz in serviciu faptul ca ea imi impune o datorie de 30.000 ron a vechiului proprietar.Repet imobilul este grevat de sarcini.
Cum mai pot actiona?
Multumesc.
doamna ,daca imobilul e grevat de sarcini ,care sant acelea?
spunetine si noua ca dvs poate ati preluat datoriile fostului proprietar.
cititi bine actul de adjudecare,eventual ducetiva la un avocat ,sau un executor judecaoresc(nu acela care va vandut la licitatie imobilul) si ceretii o consiliere ,ii prezentati actul de adjudecare ,si ii spuneti problema cu asociatia ,si el va va lamuri daca ati preluat cu datorii sau nu .
referitor la plata ,ceretii asociatiei nr de cont din banca,(aveti dreptul) si virati acolo suma reprezentand plata intretinerii si pastrati foaia de transfer sau de varsamant ,depinde cum puneti banii in cont.
in instanta aratati ca dvs ati platit sumele care reprezinta intretinerea de la data adjudecarii.
daca nu faceti asta ,procesul va dura cine stie vreo 2-3 ani si in acesta perioada o sa acumulati restante si penelizari,
poate instanta va va da castig de cauza pt cei 30.000 care va pretinde asociatia dar de la momentul adjudecarii nu o sa va mai dea castig de cauza sigur,
si cine stie cata restanta si penalizari o sa acumulati. 30.000 nu dar vreo 5000 lei tot o sa fie + -.
Repet imobilul este grevat de sarcini.

Ori va uitați pe acte, ori în dicționar ca sa vedeți ce înseamnă grevat.
Veți constata ca NU e grevat.
La politie ați mers degeaba, nu e abuz în serviciu.
Nu aveți ce face decât sa nu o mai luați în seama pe doamna pana nu va acționează în judecata și sa va plătiți întreținerea de la data adjudecării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! care este cea mai simpla cale prin care reprezentantii ... Happyend Happyend Buna ziua! Care este cea mai simpla cale prin care reprezentantii asociatiei de proprietari pot fi obligati sa rezolve legal situatia datoriilor fostului ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat prin licitație, cu datorii mari la întreținere. sunt obligat să le plătesc? MADALINAionita MADALINAionita Buna ziua, la data de 15,12.2014 am dobandit un apartament cumparat prin licitatie publica.Asociatia de proprietari impreuna cu administratorul blocului ... (vezi toată discuția)