ausfahrt a scris:
Chiar si o 'usoara tenta' de mucegai daca exista ,tot in plamanii locatarilor ajunge. Despre asta e vorba. grea fizica...:rtfm:
Vecinul relata situatia mucegaiului (exageri) incit mi-am imaginat o situatie extrem de grava, din acest motiv am scris "usoara tenta" si nu ma simt vinovat de usoara sau masiva tenta de mucegai de la el in casa.
Are putin sau mult mucegai in casa cauza trebuie gasita la cel care detine mucegaiul. Nu exista nici cea mai mica educatie de o intretinere corespunzatoare a apartamentului si ideea generala de a se evita mucegai se rezuma la un singur lucru:
Incalzirea apartamentelor.
Ce face el in casa lui nu ma intereseaza dar cauza mucegaiului trebuie solutionata la el prin executarea regulata a unor activitati de ventilatie si un design interior corespunzator cu aerisirea si calitatile tehnice de constructie a locuintei.
Lipsa Incalzirii unor apartamente nu este cauza mucegaiului de la altii. Poate sa contribuie intr-un procent foarte mic (ultimul pe lista ca contributie la mucegai) la mucegaiul vecinului pe pereti dar nu este cauza.
In plus, materialele de constructie a blocului absorb o cantitate mare de caldura vara. Cu cit este mai mare caldura si lunga vara- toamna cu atit peretii sint inca calzi in anotimpul iernii- natural. Poate in decembrie daca sint multe zile cu minus toata caldura acumulata a fost degajata.
Am uitat sa pun pe lista si florile. Da, serele de pe balcoanele inchise care participa la umiditatea din apartamentele care sint destul de mici si incarcate.
Am ignorat cuvintele de la sfirsit care le consider de prost gust. Sigur, unii sint prosti numai pentru faptul ca gindesc mai mult ca altii. Mesajul a fost tradus si retinut dar nu apreciat.
Da. Aparitia mucegaiului este un proces inevitabil daca nu se respecta regulile descrise de mine mai sus.