avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartamente alaturate neincalzite
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartamente alaturate neincalzite

Buna ziua,

Am si eu o problema .
Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape toti vecinii si-au instalat centrale de apartament cu o exceptie , vecinii mei din stanga ( 2 persoane intr-un apartament de 3 camere), care de atunci stau in camera cea mai mica (care nu are perete comun cu apartamentul meu) si se incalzesc cu un radiator .Deci peretii comuni cu ei sunt toata iarna reci.Deasupra de apartamentul meu se afla uscatoria , in care nu exista nimic de incalzit si se mai tine si toata iarna geamul deschis.In apartamentul de la etajul 2 ( dedesupt de al meu ) nu locuieste nimeni , deci nu se incalzeste acest apartament. In apartamentul meu s-a format mucegai , mai ales pe peretii comuni si exista o mare umiditate . Oricat a-si incalzi eu apartamentul tot se formeaza mucegai si umiditatea este foarte mare.zugravesc aproape in fiecare an.Mentionez ca vecinii mei nu sunt niste oameni saraci isi fac vacantele in starainatea , excursii....
Vreau sa stiu daca exista o lege care sa oblige proprietarii de apartamente nelocuite sau care nu le incalzesc , sa aiba o anumita temperatura pe timpul iernii? Cu uscatoria ce se poate face?
Va multumesc si astept raspunsuri care sa ma pot ajuta .
dinculeana a scris:

pana a ne debransa de la incalzirea centralizata nu au fost probleme cu mucegaiul ( timp de 20 de ani).

Ce vechime are blocul daca timp de 20 de ani nu au fost probleme? Unele constructii noi au probleme cu mucegai fara sa fie locuite. Acum 20 de ani nu existau termopane, oamenii nu aveau atitea lucruri in casa, nu gateau atit de des, nu aveau cana electrica sa incalzeasca apa, caldura si curentul erau ieftine etc. Stilul de viata s-a schimbat in 20 de ani.
Si eu am pus CT. In momentul in care am facut aceasta alegere mi-am luat o responsabilitate. La mine nu este locuit decit 2-3 sapatamini pe 3-5 ani. Vecinii mei nu locuiesc deasemeni si nu fac cald in casa. Numai vecinul cu perete comun-locuieste. Nu am mucegai. Singurul care s-a plins de un inceput de mucegai este numai vecinul care incalzea apa sa se spele. El nu gateste. Vecinul meu a pus CT de 1 an si ce avea caldura prin incalzirea comuna a blocului de abia reusea sa aiba citeva 17-18gr in casa, pina acum 1 an. In schimb incalzea apa pe aragaz (fara hata) sa se spele. Balconul plin de flori si unde se duce toata apa evaporata prin fierbere?

Incepeti prin a investi intr-un aparat de masurare a umiditatii in casa.
Daca tot nu sinteti lamurita si persista idei fixe, discutati in AG cu toti vecinii sa va racordati la incalzire comuna centralizata ( cite o teava subtire in toate apartamentele) inclusiv uscator, ca un supliment de caldura la CT-ul fiecaruia, practic. Nota de plata se va face pe parte comuna indiviza/apartament ptr. toata lumea. Cazul este rezolvat. Vecinul plecat o sa aiba caldura in casa, dar cu atit se rezolva subiectul mucegai pe pereti?

Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator
acum se explica vehementa cu care sustineti pareri atehnice
deci aveti centrala,nu locuiti in apartament, si din toti vecii d-voastra numai cel ce sta in permanenta in apartament are probleme
in perioadele cand nu locuiti in apartament cine face aerisirea apartamentului d-voastra, si lasati centrala pe protectie "inghet"
poparlan a scris:

acum se explica vehementa cu care sustineti pareri atehnice

Pe data de Marti, 3 Noiembrie 2015, 14:53 am postat mesaj care include aceasta informatie- De ATUNCI se putea "explica vehementa" in opinia dvs. si nu de acum.

La mine: tavanul neincalzit de vecini care nu locuiesc, podeaua neincalzita, restul pereti exteriori. Numai 1 perete comun cu vecinul fara hata care incalzeste apa de facut baie si tonele de cirpe din apartamentul lui. La el aceasi situatie cu vecinii: podea- tavan neincalzit.
Nici un vecin nu are probleme in afara de el. De ce? Ca din cei amariti 17-18 gr C incalzea atitia pereti, podea si tavan?

"lasati centrala pe protectie "inghet" nu m-ai imi pierd timpul (da, dar..... da, dar si totusi) poate sa devina mai ridicol? Intrebati o firma care se ocupa de montare CT si va lamuresc cu inghetul si butonul. Eu am folosit prea mult timp deja.
Cei mai multi au decis sa investeasca in CT tocmai pentru ca NU se asigura caldura si apa calda optimal prin reteaua comuna de termoficare. Nu au pus un CT de aia, numai sa se afla in treaba. ce vorbim aici despre incalzirea colectivizata ?

Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
ContSters371153, utilizator
doamna,va mai spun inca o data , polistiren extrudat (special pentru izolatii interioare) si rezolvati problema.
Dar cei care locuiesc in case cu toti peretii exteriori cum si-or fi rezolvat aceasta problema?

Alte discuții în legătură

Neincalzirea unui apartament in condominiu lnstefan lnstefan Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza ... (vezi toată discuția)