avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Mama mea a fost la directoare cu demisia pe motiv neplata salarii. Dar nu are o inregistrare si nu a vrut sa o primeasca. nu exista HR sau altceva de genul
Ce se poate face sau ce probleme pot exista?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 15:53, 4 Noiembrie 2015
Cred ca ar trebui sa detaliati problema dvs ca nu se prea intelege.
deci mama mea nu si-a primit salariile pe ultimele 5 luni. azi a fost sa isi prezinte demisia pe motiv de neplata salarii si acea persoana nu a vrut sa o inregistreze/semneze
In acest caz, demisia o poate trimite prin posta cu confirmare de primire si, totodata, in acelasi timp poate sesiza ITM-ul.

Codul muncii prevede expres obligatia angajatorului de a inregistra aceasta notificare. Altfel, el va fi sanctionat cu amenda de la 1.500 la 3.000 lei.

Codul Muncii
art.81
..
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
...

art.260
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
n) nerespectarea prevederilor legale privind inregistrarea de catre angajator a demisiei, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....
Faptul ca nu si-a primit salariile pe 5 luni ii da dreptul de a demisiona fara preaviz( art.81 al 8 Codul Muncii )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere demisie lovdreams lovdreams Buna ziua.De mai multi ani lucrez ca montator mobila.De o perioada ( aprox. 1 an ) imi iau salariile doar prin reclamatii ITM sau tribunal.Acum mi-am gasit alt ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de paza bronic10 bronic10 Salutare am lucrat la o firma paza se faceau ore suplimentare foarte multe si nu eram de acord :) ...Mi-am bagat demisia si nu au vrut sa imi accepte demisia ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca Mihaela_ellla Mihaela_ellla Buna seara. Am si eu o intrebare legata de incetarea contractului individual de munca. Sunt angajata cu un contract individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)