avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare abonament Orange
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare abonament Orange

buna ziua,
vreau sa renunt si eu la abonamentul orange me 5 sunt in ultimile 5 luni de periada contractuala. M-am suparat cu ei sunt client de 5 ani si nu ofera nimic pentru fidelizare la abonamente mici doar de la 10 euro in sus si pentru asta vreau sa inchid abonamentu cu ei. Ei ma pun sa platesc lunile ramase inmultite cu valoarea abonamentului fara tva. exista o posibilitatea sa renunt fara sa platesc aceste luni si sa-mi inchida abonamentu?
multumesc frumos, gata sa rezolvat dupa data de 11 decembrie se face trecerea pe prepay, le-am spus ca am discutat cu un avocat si mi-a explicat ce drepturi am si eu m-au luat ca uitati anulam noi cele 5 luni de abonament si dupa 11 decembrie devine pre pay, ma luasera iar ca daca vreau o noua oferta.

Va multumesc mult pentru ajutor.
Asa fac cind ii prinzi cu ocaua mica, dar pare ca au da tde la ei, ca au facut o favoare. Acelasi lucru l-am patit si eu cu Vodafone. X-(
Buna ziua,

Se pot rezilia fara a plati taxele de reziliere...tocmai ce am reziliat un contract anul acesta.

Ideea este sa fiti in contract persoana fizica...persoanele juridice nu se considera consumator final si se rezolva pe calea juridica...

Solutionare la mine:

1. Mi-au trimis factura cu taxa de reziliere.

2. Am facut plangere la ANPC si am transmis si catre furnizor plangerea respectiva.

3. M-au sunat de la diverse firme de recuperare si le-am transmis ca astept solutionarea de la ANPC.

4. Dupa 2 luni de la depunerea cererii la ANPC am primit pe mail factura cu suma stornata.

Din ce am inteles se pot face si plangeri la ANCOM...e multa mai rapida solutionarea...

Bafta!
Repet: taxa de reziliere nu are legatura cu justa despagubire.
Ceea ce spuneti dvs. nu are legatura cu subiectul.

Justa despagubire nu este o suma (taxa) fixa.
Justa despagubire se calculeaza in functie de perioada contractuala convenita intre parti, de valoarea intreaga telefonului sau a terminalelor oferite (modem, stick etc.), a abonamentului - daca are un pret mai mic decat cel standard etc. Contractele pe 2 ani sunt intotdeauna insotite de oferte in general atractive, tocmai pentru ca firmele sa fidelizeze clientii.

Dintr-un contract incheiat sau prelungit tacit fara astfel de facilitati se poate iesi oricand fara nicio plata, singura conditie fiind notificarea operatorului inainte cu 30 de zile de data de la care se doreste renuntarea la servcii.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2015
Ares-3, moderator
sandman a scris:

Asa fac cind ii prinzi cu ocaua mica, dar pare ca au da tde la ei, ca au facut o favoare. Acelasi lucru l-am patit si eu cu Vodafone. X-(


Asta e mai nou strategie standard de marketing. Dacă îți greșesc cu ceva și îi prinzi, rectifică și-ți spun „știți, pentru dumneavoastră astăzi facem o excepție...”

Alte discuții în legătură

Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract orange si returnare produs mbracau mbracau Buna ziua, Am incheiat un contract de telefonie cu Orangela Orange Shop in Auchan Titan, in data de 09.11 si as dori sa il reziliez fara plata nici-unei ... (vezi toată discuția)