avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită lnvestire formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

lnvestire formula executorie

Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, cu inscrisuri.data dupa care s-a reluat plata normal cu cash pina in mai, iar din iunie 2006 cu debitarea cardului de salariu.
Scuze vorbesc de un contract incheiat in sept 2003 pe 36 luni.,scadent sept 2006.
la sf anului
La sfirsitul anului 2006 ,nu s-a mai debitat suma de pe card ,intrucat s-a achitat creditul.

In august 2007 s-a retinut dupa card o alta suma ,, intretinere card,penalitati comisioane pt acelasi contract de credit,conform informatiilor primite de la banca.

am avut salariul pinba in aprilie 2011 pe card la acea banca.Nu mi s-a mai retinut niciun leu.
In sept 2015 ma trezesc cu executare silita.pe o anexa a contractului foarte mic am vazut ca in 12.06.2006 acesta fusese investit cu formula executorie,dar fara a se cere incuviintarea executarii la instanta ,absolut nimic.EU NU AM AVUT HABAR PINA ACUM DE ACEA INVESTIRE.

Am luat toate extrsele de la banca din perioada 2003-2011 si contul de credit apare inchis din 01.2008 si este pe zero, figureaza achitat.

Intrebarile mele:

1)- Are dreptul executorul in anul 2015 sa mai faca o executare pentru un titlu investit cu formula executorie in 2006 ?
2)- .Nu trebuia totusi sa se ceara incuviintarea executarii ,in acest caz pentru ca vb de o executare inceputa pe vechiul Cod de procedura?
3)-Este prescris dreptul de a cere executarea?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:40, 25 Martie 2016
Multumesc Ilie1111, acest aspect cred ca este lacunar in legislatia noastra.Daca logic anumite,, prerogative'' ale instantei au fost date executorului judecatoresc in acceptiunea mea consider necesar a se face obligatoriu urmatoarele precizari de catre legiuitor:

- fie pentru acest tip de prescriptii incepute si terminate pe vechiul cod se foloseste tot vechea lege respectiv cererea de incuviintarea silita pe cale instantei ,,unde se poate constatat presc din oficiu
sau

- fie stabileste norme clare pentru executorul judecatoresc, care dupa verificarea documentatiei,aplica preverile legii vechi si constata din oficiu daca a intervenit prescriptia , motivat refuza incuviintarea executarii..
in atare situatie desi executorul are obligativitatea verificarii si a constatarii acesta se poate preleva ca nu scrie ,,negru pe alb'' ca el poate constatat din oficiu prescriptia,

Repet consider ca aceasta duce la inegalitatea partilor in proces,pe calea contestatiei la executare,unde trebuiesc achitate taxe destul de mari ,care neachitate duc la anularea cererii si implicit la o executare care legal pe calea incuviintarii executarii nu ar exista si pe care legea nu o mai recunoaste..
Să nu exagerăm, totuși. Taxele sunt maxim 1000 lei, sau 3 % dacă e mai puțin de 1000 de lei. Nu sunt chiar mari și pentru cei ce nu și le permit există posibilitatea scutirii de taxe. legea nu poate fi perfectă, este întotdeauna perfectibilă. Să nu omitem că, teoretic datorați niște bani, creditorul pare a fi cel păgubit.

În concluzie, pentru speța dvs., dacă executorul admite cererea de executare, e musai să faceți contestație și să invocați prescripția executării silite.
Multumesc este pe rol.
Nu m-am referit la momentul de cand incepe sa curga prescriptia si legea aplicabila ci, la faptul ca,executarea silita incepe prin cererea de executare silita adresata executorului si nu prin cererea de investire cu formula executorie.Evident ca,la data cererii de executare silita putea sa fie prescris dreptul de a cere si obtine executarea silita a unei obligatii.Sper ca, acum a fost clar la ce m-am referit dnule.moderator Ilie 1111.
Revin cu aceasta speta, de aceasta data rezolvata.

S-a admis suspendarea executarii,si intre timp , societatea respectiva a facut ,,cerere de renuntare la executare," motivatia fiind,, dintr-o eroare s-a cerit executarea silita.

Si cum instantele noastre au multi,,profesionisti" cade in sarcina mea plata pentru xeroxarea dosarului executorului,desi culpa ii apartine clar societatii ccare a cerut incuviintarea executarii ,culpa care o recunoaste in intimpinare.

Astept comunicarea sa fac apel.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache Contractul de credit bancar, care are mentiunea \"prezentul contract reprezinta titlu executoriu\", pentru a putea fi executat si inainte de cererea de ... (vezi toată discuția)
Executare silita modificare ncpc prin legea 138/2014 quasimodo_50 quasimodo_50 Buna ziua! Speta este urmatoarea. Credit luat in 2004 de la banca x...neplatit din iunie 2005..prelaut, in prima faza, de asigurari de la banca x; ulterior de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit neplatit din 2007 radianachim radianachim in anul 2005 am incheiat un contract pentru un card de credit la eurolline in valoare de2000 ron ,din anul 2007 am intrat in inposibilitate de plata ,iar acum ... (vezi toată discuția)