avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se platesc zilele de concediu legal neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se platesc zilele de concediu legal neefectuate

am fost an concediu medical de tbc un an de zile si mau scos la pensie de boala,am 35 de zile de concediu legal neefectuate zile pe care trebuie sa mi le platesca,va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti cati bani trebuie sami dea ptr ele,am salariu minim pe economie
Cel mai recent răspuns: mancila_florin , utilizator 12:55, 8 Noiembrie 2015
Cand a incetat c.i.m.?
la data de 01 11 2015
Art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
.......

Media zilnica a veniturilor pe ultimele 3 luni este: 3 (luni) x 1050/ 21+22+22 = 48,46 lei/zi

unde, 21, 22, 22 sunt zilele lucratoare aferente lunilor august, septembrie, octombrie 2015.

Cum aveti 35 zile de concediu neefectuate , compensarea va fi de 48,46 (lei/ zi) x 35 zile = 1696 lei.

va multumesc din suflet,acum nu pot sa ma mai ansele ptr ca stiu exact cat trebuie sa iau.As mai avea o antrebare,1696 lei trebuie sa iau an mana?
Suma de 1696 lei este suma bruta ,din care se vor retine contribuțiile si impozitului pe venit.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Mirelaqqq Mirelaqqq Buna ziua, M-am angajat la o firma in data de 06.02.2015 si pe data de 06.03.2016 termin activitatea, se inceteaza contractul de munca. In decursul acestei ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal iulian1983 iulian1983 Buna seara ,imi cer scuze pt asemanarea subiectului meu cu un altul insa as vrea un raspuns concret pe cazul meu deoarece am avut un conflict de idei sa zicem ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul concediu pre si postnatal AndreescuAlina AndreescuAlina Buna ziua! Imi puteti spune cum se calculeaza salariul in timpul concediului pre si postnatal? am anumite dubii de cum mi s-a calculat la locul de munca! In ... (vezi toată discuția)