avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Imputernicire notariala din strainatate pt buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Imputernicire notariala din strainatate pt buletin

Buna ziua,

As dori sa stiu daca o imputernicire facuta la un birou notarial din strainatate, este valabila in Romania dupa traducerea si respectiv legalizarea ulterioara a acesteia?
Tatal meu i-a trimis mamei o imputernicire, (el fiind unic proprietar in actele locuintei) cu scopul de a-i face un buletin bunicii la respectiva adresa (schimbare de domiciliu) numai ca functionarii primariei ii cer o apostila de la consulat pe respectiva imputernicire.
Este obligatorie acea apostila, in conditiile in care imputernicirea s-a efectuat in prezenta notarului cu parafa,etc si ulterior tradusa in Romania si legalizata la un alt notar?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:12, 11 Decembrie 2015
Buna ziua,
Teoretic nu ar trebui altceva dar ........ traim in Romania.
Unde ''in strainatate'' a facut imputernicirea?
Daca acel stat nu e pe lista care o gasiti aici:
[ link extern ] /
da, apostilarea este obligatorie.

Domnule avocat, n-ar fi rau sa va uitati si dvs. in link.
In Italia - se pare ca nu se regaseste in acea lista...am retrimis actele pt apostilare dar a decedat bunica, ironia sortii...era doar un buletin
:(
Condoleante...

Nu ca ar mai avea importanta, dar tin sa va spun asta ca sa nu fiti suparata si din cauza celor de la Evidenta: sa stiti ca nu doar la noi e obligatorie apostila pe actele emise de autoritatile straine. E o masura de siguranbta impotriva falsurilor. Afirmatia ca vi s-a cerut doar pentru ca traim in Romania este deplasata, tinand cont ca e facuta de cineva care ar trebui sa stie ca e necesara deoarece o declaratie la notar ca aceea pe care a dat-o tatal dvs. are efecte juridice.
Apostila este obligatorie.Daca era invers si aut.italiene v-ar fi cerut apostila. Se merge pe reciprocitate. In alta ordine de idei era bine daca tatal dvs. dadea declaratia de primire in spatiu direct la ambasada/consulatul Romaniei si va scutea de toata tevatura. Condoleante!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de imputernicire pentru minori Skillevel Skillevel Buna seara tuturor! Sunt cetatean roman stabilit in Grmania de cateva luni si vreau sa-mi aduc sotia si copilul ( 2 ani si 8 luni) din Spania. Dar am nevoie ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la bunici pt. realizare documente ada_patricia ada_patricia Buna ziua as vrea sa stiu va rog frumos cum se procedeaza pt a putea face o imputernicire la bunici pt ai face pasaportul celui mic ca ia expirat eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Procura succesiune la un notar local in strainatate dan_de dan_de Eu, mama si sora mea traim in Germania si dorim sa facem mostenirea la actiunile pe care le-a detinut tatăl meu la intreprinderea la care a lucrat. ... (vezi toată discuția)