avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme - alcoolemie 0.23, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme - alcoolemie 0.23, consecinte

va salut,am fost prins in trafic cu o alcoolemie de 0,23,o mare greseala din partea mea,ce este de facut in cazul acesta,este nevoie sa d-au un examen?nu mi s-a spus pe ce perioada mi-a fost suspendat?ca este de facut?
@ady88:
ART. 106 OUG 195/2002
(1) *) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
#M19
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei;
#M5
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) **) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.
#CIN
*) Alin. (1) al art. 106 include şi modificarea efectuată prin art. I pct. 35 lit. c) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2014 (#M19).
**) Alin. (2) al art. 106 include şi modificarea efectuată prin art. I pct. 35 lit. e) din Ordonanţa Guvernului nr. 21/2014 (#M19).

@BraveHeart:
Nu confundati alcoolul pur din aerul expirat la care faceam eu referire cu alcoolul pur din sange.
Cu consideratie.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
buna dimineata,stie cineva programul de la buzau.pt redobandirea permisului,si daca trebuie facuta o programare pt examen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 106 cod rutier tutumester tutumester Conform alin. 1 din art. 106 cod rutier, inteleg ca daca nu am produs accident, permisul de conducere se restituie dupa 90 de zile fara sustinerea examenului ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 60 zile zme-ul zme-ul Pe 24.06 mi s-a retinut permisul de conducere (cat B) pentru 60 zile - neacordare de prioritate in intersectie dirijata (acident cu pagube materiale) Am ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)