avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Plan de evacuare cafenea
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Plan de evacuare cafenea

Buna seara,
detin o cafenea mica(sub 50mp spatiul destinat vanzarii si sub 50 de locuri) impartita in doua incaperi intr-un spatiu inchiriat intr-o casa. As dori sa stiu daca am nevoie de schita sau planul de evacuare in caz de incendiu si de asemenea, daca esti obligatoriu semnul luminos EXIT/IESIRE in conditiile in care spatiul este asa cum l-am descris mai sus. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:12, 17 Noiembrie 2015
Legea nr. 307/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare este obligatorie pentru toate firmele.
Si in cazul dvs. aveti obligatia identificarii riscurilor de incendiu, intocmirea planurilor de evacuare si a procedurilor de interventie, etc.
Multumesc pentru raspuns. Ceea ce nu inteleg este de ce firma contractata de mine ptr a se ocupa de normele ssm si psi are cu totul alta...viziune. Oare legea nu e aceeasi ptr toti? Se poate ea interpreta in asa fel incat sa rezulte o abordare atat de diferita? Si aici ma refer la ei, nu la raspunsul d-voastra. Ptr mine este asa cum banuiam, d-aia am si intrebat, ca sa-mi confirm banuiala.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
iannis75, utilizator
Nu poate fi decat o singura constatare: firma/ persoanele abordate de dvs. pentru a presta servicii de ssm si psi-su sunt neautorizate de catre Ministerul muncii/ inspectia muncii/ ITM, respectiv IGSU/ ISU judetean.
Daca detin astfel de autorizatii si sustin ca nu sunt necesare cele mentionate de mine in mesajul anterior, ar trebui deja sa cautati alti prestatori de servicii si sa anuntati institutiile statului asupra modului cum respectiva firma/ persoane presteaza servicii.
Firma este autorizata, din pacate, dupa cum constat. Am citit aseara legea indicata de d-voastra si nu am vazut nicaieri vreo specificare legata de numarul de locuri dintr-o cladire/institutie etc. Asadar, din ceea ce spuneti d-voastra, nici nu o sa gasesc asa ceva, ea neexistand !!!
Pentru a va edifica cui dati niste bani, solicitati respectivilor sa va arate articolul din lege care mentioneaza ca in incinte/ localuri/ cafenele/ baruri, etc., sub 50 de locuri nu trebuie respectate reglementarile psi-su, respectiv ssm.

Alte discuții în legătură

Cine este responsabil cu su intr-o locatie inchiriata? larisalaly larisalaly O societate comerciala(cu 45 de salariati) isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata de la alta societate-proprietar al cladirii, Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Aviz isu cristian A. cristian A. Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de 30mp pentru un cabinet de intretinere corporala , intr-o cladire p+2,in care cladire,la parter,exista un magazin care ... (vezi toată discuția)
Aviz isu zigo66 zigo66 Buna ziua, am inchiriat un spatiu intr-o cladire a cooperativei de consum si cand am fost sa obtin autorizatie de la ISU mi-au fost solicitate, avizele ISU ... (vezi toată discuția)