avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator plecat din tara si magazinul se inchide in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator plecat din tara si magazinul se inchide in lipsa lui

buna ziua am o mare problema si nu stiu ce rezolvare poate avea ,deci sa incep cu inceputul,am lucrat la un magazin alimentar,am ramas insarcinata si am ramas in concediu medical pt. ca era sa pierd sarcina ,deci este o sarcina cu risc,pana acum totul e ok la firma,in data de 15 a lunii in curs am fost la magazin sa-mi ridic banii pe concediu medical am aflat ca administratorul este plecat din tara si magazinul are termen sa elibereze spatiul pt ca nu s-a platit chiria.au venit agentii comerciali sa-si ridice marfa pt nu li s-au achitat facturile,in 2 ore nu a mai ramas nimic pe rafturi si fata care se ocupa de contabilitatea primara nu mai avea contract cu firma si doar il ajuta pe patron,a predat cheile magazinului cuiva care se ocupa cu spatiul si a pus un afis pe geam ca magazinul s-a inchis.angajatorul nu raspunde la telefon si contabila care se ocupa de acte nu a fost platita si nu mai se ocupa de acte ,cartile de munca nu sunt inchise si nu poate sa le inchida fara angajator si el nu poate fi gasit ca e plecat din tara.actele firmei si calculatorul au fost luate de catre prietena sefului care nu are nici o legatura cu firma.noi angajatele firmei nu stim ce se intampla cu noi si suntemdoua gravide cu sarcina cu risc si nu stim unde sa ducem concediile medicale si cine ne va plati,pt ca noi nu ne-am luat salariile si nu stim cine ne va inchide cartile de munca ,daca seful nu va fi de gasit si nu va mai veni in tara?ce ne puteti sfatuiti sa facem in situatia aceasta?pe prietena lui o putem da in judecata ca a luat actele firmei fara sa stie cineva si fara sa aiba vreun drept asupra firmei si a actelor?pe el putem sa-l dam in judecata si daca nu este in tara ,cum pot autoritatile sa-l gaseasca?va rog mult un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:50, 21 Iulie 2009
Cred ca pana la urma tot prin tribunal va veti obtine drepturile. Dupa parerea mea prietena patronului nu are nici in clin si nici in maneca...
Va trebui sa il dati in judecata!Este singura solutie pentru a va putea recupera banii pe drepturile dvs salariale!
Nu pierdeti timpul si actionati in judecata societatea la care lucrati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecata cu un patron fugit din tara daridannah daridannah buna seara,am si eu o problema ,ma judec cu patronul firmei unde am lucrat,el a fugit din tara si magazinul s-a inchis din cauza ca nu a mai platit facturile ... (vezi toată discuția)
Insolvenþã VoiculescuC VoiculescuC Ce efect are pentru funcţionarea unei societăţi private şi salatiaţii ei cum sunt afectaţii. (vezi toată discuția)
Adminiatrator de firma insarcinata - conflict angajata Lara2 Lara2 Buna ziua! Sunt administratorul unei firme si sunt insarcinata in 7 luni si jumatate. Am angajat acum o luna o domnisoara pe functia de secretara cu contract ... (vezi toată discuția)