avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cpc constituie drept comun in penal??
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cpc constituie drept comun in penal??

C.pr.civ constituie dreptul comun si in materie penala, acolo unde nu este incompatibil cu specificul procedurii penale (ex. in privinta motivarii hotararilor), iar CPP nu contine prevederi speciale care sa instituie derogare?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 13:52, 23 Decembrie 2015
Procesul penal este guvernat in intregul sau de CPP.
Este inaplicabil CPC.
CPC se aplica la procesele civile si cele de contencios administrativ.
Eu nu sustin ca s-ar aplica direct CPC!
Ci, eventual, prin analogie... acolo unde CPP nu prevede. Cum ar fi motivarea??
Nu se aplica deloc.
Dar, ex. cererea de chemare in judecata? De exemplu, daca formulez contestatie... pot sa o modific pana la primul termen?
N-am gasit in CPP prevederi incidente... m-as astepta sa se aplice CPC!
Exista si pareri care sustin faptul ca NCPC ar putea fi drept comun si in ceea ce priveste procesul penal, e totusi o solutie imbratisata izolat. Insa, pentru ca acest lucru sa fie posibil, ar trebui ca NCPP sa nu prevada asbolut nimic in legatura cu un aspect.

La ce anume va referiti, legat de motivare?

Alte discuții în legătură

De ce este contestatia cf. art. 341 (10) din cpp inadmisibila? eusaisapte eusaisapte Am formulat contestatie cf. art. 341 (10) din CPP astfel impotriva incheierii nelegale si netemeinice dispuse cf. art. 341 (6) din CPP Instanta a declarat-o ... (vezi toată discuția)
Hotararea penala nu se comunica?? aidu aidu Cum exercit calea de atac (extraordinara) daca nu mi se comunica hotararea definitiva?? Subzista termenul de 30 zile pt motivarea hotararii? In acest caz, ... (vezi toată discuția)
Exista o prevedere potrivnica in cpp care ma impiedica sa invoc art. 184 (1) a) din cpc? eusaisapte eusaisapte Exista o prevedere potrivnica in CPP care ma impiedica sa invoc art. 184 (1) a) din CPC in raport cu un proces penal? Sau trebuie sa introduc o actiune civila ... (vezi toată discuția)