avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administrator bloc

buna ziua,

Presedintele Comitetului Executiv al unei asociatii de proprietar are voie de unul singur sa anuleze contractul cu administratorul blocului ? Ce prevede legea privind acest lucru ?

multumesc

anca
Cel mai recent răspuns: codanca , utilizator 11:55, 16 Decembrie 2015
Sunt membru in asociatie. Intial au fost 3 memebri ( cu tot cu presedinte) dar ulterior 1 persoana si a dat demisia si au ramas 2 pers . Am cerut sa se intrunesca AGA ptr a fi aleasa a 3 pers dar presedintele nu a dorit acest lucru. NU am fost intrebata lagata de reziliere si alegere a unei noi firme ( care se dovedeste ca apartine presedintelui ) . SI nici la email sau telefon presedintele nu rasp.
Legal ce se poate face ?

Multumesc frumos

sunt membra in comitet.. scuze, initial am scris membru in asociatie
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2015
Adriantot, moderator
La urmatoarea adunare generala faceti alegeri. Cu aceasta ocazie puteti alege alt presedinte, alti membri in comitet... Iar actualul presedinte daca are firma de administrare imobile, poate sa o faca pe administratorul sau va cautati alt administrator.
Nu ati spus cati membri sunt prevazuti in statut , de ce intreb ? la mine in asociatie sunt prevazuti 9 , sau pierdut pe drum 4 si au ramas 5 de vreo 2 ani de zile si nimeni nu s a sesizat pentu ca nu s a stiut .Dupa parerea mea , acel comitet nu poate lua decizii , o fi avand el presedintele drept de veto , dar nu poate functiona , trebuieste urgent AG extraordinara , asteptam si alte pareri .
Nu mai asteptati pareri, ci asteptati adunarea generala urmatoare in care sa alegeti, sa completati comitetul.... Sigur ca puteati sa faceti acest lucru si in adunarea generala din primul trimestru al anului 2015, adunare generala obligatoriei prin lege, daca tot spuneti ca cei 4 si-au dat demisia de 2 ani.
Domnule Adriantot spuneti va rog daca stiti , daca 1 -2 -3 membrii ai comitetului executiv isi dau demisia din cvari motive dupa ce adunarea generala a avut loc , astepam sa treaca anul si sa vina urmatoarea adunare ca sa completam comitetul ? nu cumva exista o perioada de 90 zile pentru a se completa acest comitet printr o adunare generala extraordinara ? intreb si eu .
Un pic de atentie la ce am spus : nu am stiut de demisia acelor mebrii alesii, de ce ? pentru ca s a mers pe sestache , ca ulterior sa aflam ca acest comitet a fost completat de cei ramasi cu alte 2 persoane in loc de 4 ca sa se completeze conform statutului, dar cine mai respecta acest statut ? probabil ca unele asociatii nici nu il mai au ! imi spuneti daca au procedat corect ? asta cum se numeste ? deciziile pe care le au luat acestia sunt legale ? degeaba se supara unii cand se spune ca asociatiile de proprietari au devenit niste srl - uri , este adevarat ca nu putem baga " in aceeasi oala " pe toti administratorii si presdintii din asociatii , dar proportia este foarte mare in sensul ...
O zi buna va doresc

Alte discuții în legătură

Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Constituire legala a comitetului executiv al asociatiei de proprietari corina44 corina44 Din luna martie a acestui an ( deci mai mult de 60 zile) comitetul executiv al asociatiei de proprietari al blocului in care locuiesc este alcatuit din 4 ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vicar vicar Buna ziua intrebarea este daca actualul presedinte isi da demisia, se alege un altul de catre comitet, se face adunare generala extraordinara sau il ... (vezi toată discuția)