avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabanda cu tigari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabanda cu tigari

Buna ziua o ruda de a mea a fost prinsa in flagrant in timp ce era la locul de munca si a vandut cuiva 2 pachete de tigari.Aceasta avea in geanta aproape 2 cartuse in total 350 de tigari , a fost dusa la politie problema e ca nu stiu ce s-a discutat acolo doar ca a fost amprentata i s-a precizat ca va trebui sa plateasca o suma de 100 si ceva de lei la un oficiu de taxe vamale.In nu i s-a spus daca risca sau nu puscarie daca are dosar penal sau mai stiu eu.Chestia e felul urmator risca sa primeasca inchisoare cu executare?A marturisit ca a cumparat tigarile dintr-un alt oras de la un necunoscut politistii evident nu le-a prea venit sa creada dar in cele din urma i-au dat drumul fara prea multe detalii.Persoana este fara antecedente penale.
Daca scapa cu amenda aia se percepe separat fata de cei 100 si ceva de lei ce trebuie achitati la serviciul taxe vamale?
Cel mai recent răspuns: mihaiucu2015 , utilizator 23:39, 13 Noiembrie 2015
Buna seara!

Nu risca inchisoarea.

Cu stima.
E greu de spus ce va iesi deoarece s-au inasprit foarte tare lucrurile in aceasta privinta.
Este insa posibil ca de aceasta data sa nu ajunga sa aiba cazier.

In mod sigur organele judiciare vor dori sa afle cu cine a colaborat si de unde are acele tigari.
Se vor avea in vedere si convorbirile telefonice pe listing si se va cauta de organe cu cine a colaborat.
Organele judiciare vor dori ca ea sa colaboreze ca sa fie prinse alte persoane care traficheaza tigari de contrabanda.

Daca nu va colabora si nu va sti cum sa se apare va fi probabil trimisa in judecata.
Ca sa isi dea seama ce are de facut ar fi bine sa stie cum se procedeaza de catre organele judiciare in mod operativ si sub aspectul desfasurarii urmaririi penale.
Daca nu stie si va minti va avea probleme.
Ar fi bine sa stie cum se procedeaza de catre organele judiciare in mod operativ si sub aspectul desfasurarii urmaririi penale , adica in ce sens?
Si toata treaba asta cand va lua capat in sensul ca deja s-a finalizat cazul va fi anuntata cumva sau ?
In general trebuie stiut daca sa se colaboreze sau nu.
Este ceva extrem de complicat chiar si pentru avocati adesea.
Majoritatea avocatilor recomanda colaborarea pentru ca este mai usor asa si ajuta persoana care a savarsit infractiunea.

Se anunta daca se trimite in judecata persoana sau daca nu se trimite in judecata.
Va multumesc mult pentru viteza si eficacitatea raspunsurilor dvs. :) Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contrabanda cu tigari- ce pedeapsa risca? florin_ale2 florin_ale2 am si yo o intrebare un prieten de al meu a fost prins cu tigari de contrabanda vreo 5000 de pachete adik vreo 10 baxuri ce pedeapsa risca?va multumesc (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari ciara ciara Buna,va povestesc ce i sa intamplat tatalui meu si as vrea sa ma ajutati, sa ma linistesc. In data de 5noiembrie a fost sunat de un prieten sa il ajute sa tina ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri sunt ? dirledaniel dirledaniel Ce risca un cunoscut pentru ca a fost prins de politita vamala in masina cu 2073 pachete tigari in valoare de 9300 lei ? I s-a facut dosar penal !Trebuie sa ... (vezi toată discuția)