avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Afacere paguboasa sau inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Afacere paguboasa sau inselaciune

Buna seara,
Intampin urmatoarea situatie: Am cumparat un vehicul de la o persoana care nu era proprietar in acte. Respectiva persoana m-a asigurat verbal in repetate randuri ca vehicul-ul ii apartine de mai multi ani insa nu a incheiat contractul de V-C cu fostul proprietar acesta fiindui prieten si sa nu se mai complice cu inmatriculare si incarcarea cartii de identitate cu mai multi proprietari. Mi-a aratat talonul, cartea de identitate si asigurarea (expirase de cateva luni), ba chiar la cererea mea a fost facuta si inspectia tehnica aceasta fiind expirata (am facut eu asigurare in vederea inmatricularii si i-am dat-o pt a putea efectua ITP). Asa ca am fost increzator ca nu am nimic de pierdut daca o sa cumpar acest vehicul. Am stabilit cu vanzator-ul ca a doua zi sa ne vedem si sa facem actele si sa ii dau banii. Cand ne-am intalnit pentru a finaliza afacerea acesta a veni cu C-V deja completat cu datele vanzatorului din talon si carte de identitate + datele mele pt ca le avea de pe asigurare si tot C-V semnat (inclusiv in dreptul numelui meu) suma specificata in contract fiind cea pentru care ne-am tocmit. Fiind trecut de ora 18:00 vineri, m-am gandit ca nu mai gaseam unde sa facem actele asa ca am trecut cu vederea. In C-V nu a fost trecuta data incheierii acestuia si nici in talon nu a fost trecuta data instrainarii, vanzatorul insistand ca este in ajantajul meu pt ca altfel sunt obligat in 30 de zile sa inmatriculez pe numele meu si in felul asta as putea sa aman pana cand am eu timpul si banii necesari sa fac actele pe numele meu. Am batut palma si am stabilit ca la inceputul saptamanii sa imi aduca si certificatul fiscal. De fiecare data ne-am intalnit la socrul lui in curte si cunosc unde locuieste. Cand am fost la el si i-am dat banii am fost insotit si eu de o persoana.
Problema: De cand i-am dat banii, vanzatorul ma amana cu fiscalul. Ma amana in continuu de 3 saptamani sub pretextul ca nu a avut timp sa il scoata si promite ca se rezolva doar sa am rabdare. Vanzatorul nu imi ofera nici numarul de telefon al proprietarului din acte.

Stiu acum ca am fost naiv si prea increzator #-o. Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre cum ar trebui sa procedez. In momentul asta ma simt inselat. Ar trebui sa ma adresez politiei? Ce e sa fac?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BraveHeart , utilizator 15:13, 6 Decembrie 2015
BraveHeart a scris:

@newbogdan:
nu ignorati Adeverinta ANAF... cu toate implicatiile financiare ce pot decuge din aceasta !



Nu inteleg la ce anume va referiti prin adeverinta ANAF. Este necesar sa obtin o adeverinta de la ANAF sau pot depune eu copie a contract V-C la aministratia financiara de care apartin fara a avea documentul fiscal de la vanzator?
Avand deja asigurare in vederea inmatricularii facuta pe numele meu pot circula cu vechicul-ul doar in primele 30 de zile (termenul de inregistare la fisc al contractului si timpul necesar inmatricularii) de cand s-a emis asigurarea?

Intre timp am depus plangere la politie si am cautat la adresa proprietarul din acte. Acesta s-a mutat de aproape 2 ani de la adresa si personal nu pot sa il gasesc pt a discuta cu el. La Admin. Financiara de care apartine nu am putut obtine ajutor.
Daca aveti contractul de vanzare cumparare puteti sa solicitati trecerea pe rolul dv fiscal al bunului mobil
Intrebarea esentiala este ce fel de document tranzactionare bun mobil ati incheiat in lipsa certificatului fiscal ,care este obligatoriu de prezentat de catre vanzator la incheierea documentului de vanzare cumparare
Puteti circula pe drumurile publice cu masina perioada de valabilitate a asigurarii RCA si a ITP
NU circulati pe drum public cu talonul acela si cu RCA pe numele Dvs. ( cele 30 zile au trecut !!! ). Va trebuie RCA pe titularul din talon !!!.
Pana la Adeverinta ANAF mai aveti mult... aia o scoateti cand ati rezolvat toate celelalte acte.
Stima
Am incehiat contract V-C si am primit "fierul", cartea de identitate si talonul. Se putea scoate certificatul fiscal de catre proprietar in lipsa unui contract de vanzare?
Se poate solicita eliberare certificat fiscal fara a fi necesar prezentarea de contract vanzare cumparare

Alte discuții în legătură

Taxa timbru auto SilvianD SilvianD Buna seara! Am cumparat un auto BMW 320d e46, din 2004, de la verisoara mea, care il cumparase de la firma prietenului ei. Am facut contract de V-C, am lasat ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Ajutor-acte auto mihtzy mihtzy Salutare!Am nevoie de ceva sfaturi,am facut o mare prostie si anume:hotarat sa achizitionez o masina,toate bune si frumoase iau pe cineva cu mine sa nu ma duc ... (vezi toată discuția)