avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere intampinare

Buna ziua. Am primit o comunicare pentru recurs cu data postei 21 oct. 2015. Am termen 30 de zile de la primire sa depun intampinare. Ultima zi de depunere a intampinarii este 19 noiembrie sau 20? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:16, 20 Noiembrie 2015
Conformart.490(2)NCPC termenul de depunere a intampinarii este de 30 zile de la comunicare.In cazul in care nu cuprine datele prevazute in art.205,instanta o sa va puna in vedere sa o completati sub sanctiunea anularii cererii.
adryy a scris:
Mai am o intrebare - ce se intampla in cazul in care o intampinare - in cazul recursului - nu cuprinde toate datele sau le cuprinde doar partial - cele cf. art. 205 alin 2 din Codul de procedura civila?

Nu se întâmplă absolut nimic. Pe de o parte, ca pârât, nu ai întotdeauna excepţii de invocat, iar dacă nu ai excepţii de invocat ar fi absurd să te apuci să inventezi excepţii numai pentru că ele sunt prevăzute la art. 205, alin. (2) Cod procedură civilă.

Pe de altă parte, pârâtul îşi construieşte apărarea aşa cum crede de cuviinţă. Contrar celor spuse de domnul danpopescu2011 mai sus, sancţiunea anulării întâmpinării pentru că nu cuprinde menţiunile prevăzute la art. 205, alin. (2) Cod procedură civilă nu există.

In cazul in care instanta considera ca nu e scrisa ok, ti se da termen s-o modifici sau se considera ca n-ai depus?

Nici una, nici alta. Instanţa nu are treabă cu modul în care pârâtul înţelege să îşi organizeze apărarea.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)
15 zile de la primirea comunicarii menoin menoin intr-un dosar in care am contestat decizia de concediere, partea adversa a facut cerere de apel prin care solicita instantei de apel schimbarea hotararii ... (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a unui raspuns la intampinare gillu gillu Buna seara. Am primit o citatie de la judecatorie prin care suntem obligati de a depune raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la data primirii ... (vezi toată discuția)