avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

din cauza sotului copiii mei au devenit tensionati si cum incepe sa tipe cineva la ei incep sa planga....... Inceputul sta cam asa in ultima vreme nu am mai avut nici o reletie cu sotul meu (ultimi 3 ani) si din acest motiv relatia dintre noi sa racit foarte tare si imi doresc sa divortez dar imi e frica ca imi schimb numele si ma goneste din casa. casa am facut-o impreuna dupa 6 ani de casatorie si am facut prostia sa o trec pe numele lui.

Acum daca voi divorta imi pierd drepturile la casa?

Copii au unu 11 si altul 14. De curand am vrut sa merg in vizita la baiatul meu din prima casatorie care e insurat in satul vecin... evident am vrut sa imi i-au si copiii cu mine si a inceput sa tipe ca daca plec cu copii de acasa anunta politia ca am parasit domiciliu apoi incepand iar scandaluri si certuri.
Cel mai recent răspuns: nyikon_17 , utilizator 20:58, 30 Noiembrie 2015
Casa este bun comun fiind edificată în timpul căsătoriei. Vă sfătuiesc să nu aveți așa de multă teamă față de diverse activități sau acțiuni (normale)pe care doriți să le aveți.
E posibil sa fie bun comun casa si sa aveti drepturi egale.
Trebuie insa vazute actele si situatia de fapt pentru a va putea informa cineva in mod concret.
Imobilul construit (dobandit ) in timpul casatoriei este bun comun. Nu are nici o relevanta daca va schimbati numele dupa divort. Daca doriti puteti sa va schimbati domiciliul pana la partaj , nu are relevanta asupra divortului . Copiii sunt destul de mari si vor fi interbati la proces cu cine vor dori sa raman. Consultati un avocat .
casa a fost construita cam la 2 ani dupa nunta dar cand a venit vorba de acte am facut "greseala" sa o trec doar pe numele lui. Concret eu nu apar in nici o anexa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de un an mi.am ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copiii majori. El are un băiat ... (vezi toată discuția)
Mostenire bună ziua! am nevoie de un sfat, vă rog frumos! de ... izabelalungu izabelalungu Bună ziua! Am nevoie de un sfat, vă rog frumos! De un an mi.am părăsit soțul ,cu care am trait 25 de ani si cu care am 2 copii majori. El are un ... (vezi toată discuția)
Partaj iulia1602 iulia1602 Buna ziua ! Am si eu o intrebare , sunt in divort la notar cu care suntem amandoi de acord numai cu casa nu ne intelegem . Avem o casa construita in timpul ... (vezi toată discuția)