avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Camera preliminara - exceptie cu privire la schimbarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Camera preliminara - exceptie cu privire la schimbarea incadrarii

Doresc sa va intreb daca se poate invoca vreo exceptie in camera preliminara in situatia in care se impune schimbarea de incadrare juridica. Concret, o persoana a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de loviri si alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice. Daca persoana vatamata si-a retras plangerea pentru savarsirea infractiunii de loviri si alte violente, nu se impune in mod evident schimbarea incadrarii juridice ? Va ramane doar infractiunea de Tulburare. Ori in asemenea situatie, in cadrul camerei preliminare se va putea invoca vreo exceptie legata de acest aspect (al necesitatii schimbarii incadrarii juridice) ? Daca da, sub ce forma si ce articol reglementeaza o asemenea posibilitate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:19, 18 Noiembrie 2015
Nu este o proba obținută în mod ilegal.

Pe fond veți putea face aceasta apare și nu pe camera preliminara.
Puteți însă să o faceți ca sa stați liniștiți ca ati incercat.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc pentru raspuns!!! As mai avea o intrebare tot legata de camera preliminara. Dacă persoana vătămată își schimba radical declarațiile în cursul urmăririi penale, putem invoca in camera preliminara necesitatea inlaturarii primelor declaratii (invocand dupa caz, art. 101 sau 102) si spunand ca exista premise care sa conduca la ideea ca primele declaratii au fost influentate si ca a fost adusa atingere principiului legalitatii si loialitatii administrarii probelor ?
Asta se poate.
Multumesc pentru raspuns. Mi-as mai permite sa adresez o intrebare. Totusi, legat de ceea ce poat einvoca un avocat conform art. 345, alin. 2 in faza camerei preliminare, doresc sa va intreb ce anume poate (sau trebuie) sa invoce pe baza EXCEPTIEI si ce anume poate (sau trebuie) sa invoce pe baza CERERII? Neregularitatea o invocam pe baza de cerere si sanctionarea cu nulitatea si excluderea o invocam pe baza de exceptie ? Deci intrebarea e: cand formulam cerere si cand invocam exceptie in aceasta faza procesuala? Multumesc!
Nu contează calificarea juridica sub aspectul denumirii data de dvs. ci conținutul concret al solicitării sub aspectul temeiniciei sale.
Oricum ați denumi solicitarea nu contează în sensul ca nu va afectează.

Important este sa aveți dreptate pe ceea ce invocați în apărare pe camera preliminara.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimis in judecata fara prezentare material mezgageza mezgageza in noul cod de procedura penala nu este obligatorie prezentarea materialului? numai primesc rechizitoriul prin posta si atat? am primit citatie de doua ori de ... (vezi toată discuția)
Contestatie perchezitie informatica drasim drasim Buna ziua! In anul 2016 am fost subiectul unei perchezitii informatice Anul acesta am observat ca mandatul de perchezitie informatica in momentul efectuarii ... (vezi toată discuția)