avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Diriginte santier
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Diriginte santier

exista vreun articol de lege valabil (16.11.2015) care sa specifice, pentru achizitie publica directa, un procent maxim din valoarea investitiei declarata in estimarea proiectantului?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: katerinakaer , utilizator 10:48, 17 Noiembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Poate intrebarea mea nu este clara.
Care este procentul maxim din valoarea investitiei unei lucrari pe care dirigintele de santier o poate lua la achizitie publica si care e reglementarea daca exista.

nu functioaneaza link-ul postat...
Daca stie cineva sa imi raspunda, va rog sa fie la subiect.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2015
katerinakaer, utilizator
V-ati exprimat clar.

Aspectul solicitat nu este reglementat si nu are nicio legatura cu legislatia achizitiilor publice, ci eventual prin normativele incidente domeniului constructiilor.

Incercati si pe un forum specializat in domeniul constructiilor.
in standardele de cost sunt prevazute, pentru atribuirea directa a serviciilor de asistenta tehnica (include si dirigintia de santier), aferente lucrarilor de constructie licitate, un procent de 1.5%. Fara alte precizari, ar rezulta ca pentru asistenta tehnica a proiectantului este 0.7% iar pentru diriginte santier este 0.75%. Dar aceste standarde de costuri sunt limitative? Implica vreo legatura directa si se poate aplica conform OUG 34 privind achizitiile publice ca fiind o limita, pentru care daca e depasita sa vina curtea de conturi sa iti ia banii depasiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diriginte de santier loremaria loremaria Stie cineva in ce lege se mentioneaza ca beneficiarul unei constructii este obligat sa aiba un diriginte de santier? Multumesc. (vezi toată discuția)
Întrebare Mircea1990 Mircea1990 Bună ziua! Mă scuzați dacă am postat în categoria greșită. Întrebarea mea este următoarea: - avem un proiect în cadrul cărora se vor desfășura ... (vezi toată discuția)
Cod cpv - 2 atestate diferite geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Lucrez pe partea de achizitii publice la o institutie publica si va deranjez cu urmatoarea intrebare: - avem in derulare 2 lucrari: una pentru ... (vezi toată discuția)