avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare frizerie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare frizerie

Am 32 de ani si as dori sa deschid o frizerie,dar nu am calificare.Se poate?Am spatiul meu si pentru ca nu am calificare ,as dori sa inchiriez scaune.Daca se poate,imi puteti spune -trebuie sa inchiriez la persoane cu PFA?-cine plateste taxele la stat?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:45, 19 Noiembrie 2015
Pentru situatia dumneavoastra trebuie sa va infiintati un srl caci acolo nu va trebuie calificare. Veti opta ca activitate principala codul caen 6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau in leasing. Aceasta clasa include: -inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate: -cladiri nerezidentiale, inclusiv pavilioane expozitionale, depozite, etc.
Dumneavoastra va veti ocupa cu amenajarea spatiului si obtinerea autorizarilor iar ca venit veti obtine venitul din inchiriere catre pfa pe baza de contract si factura cu chitanta sau plata in contul bancar al srl si va veti depune declaratiile specifice srl-ului.
Separat pfa-urile care doresc sa lucreza in acel spatiu cu clientii, vor avea fiecare casa de marcat proprie, vor incasa direct de la clienti contravaloarea serviciului prestat, vor stabili singure ce servicii presteaza si la ce tarif. Isi depun declaratii pe ăfa si isi platesc singuri impozitul pentru venitul care-l incaseaza de la clienti.
Dumneavoastra nu aveti voie sa angajati persoane cu contract de munca care sa faca aceeasi prestatie ca si ceilalti. Daca doriti asta, sa va treceti in actul de infiintare al srl si codul can specifc frizeriei.
Sa aveti in vedere ca mai intai sa discutati cu proprietarul spatiului daca e de acord cu subanchirierea spatiului.
si eu trebuie sa deschid srl normal sau trebuie sa specific acel cod caen 6820.Pentru ca nu sunt sigura daca o sa inchiriez scaune(asta pentru ca nu stiu daca gasesc persoane cu pfa)sau o sa angajez.Pot sa deschid srl si sa merg pe ambele piste pana il aranjez si obtin toate avizele?Si mai doream sa stiu -daca am spatiul meu (care e facut pe persoana fizica)pot sa il inchiriez la o firma tot pe numele meu?si sa fie legal??
In actul constitutiv va treceti ambele coduri caen si la fel vi le autorizati si pe punctul de lucru. Pentru ca apoi sa puteti sa faceti ambele variante. Daca angajati proprii frizeri, o sa va trebuiasca si casa de marcat fiscalizata pe punctul de lucru.
Da, puteti sa il inchiriati pe propria firma. Daca doriti sa deduceti cheltuielile cu utilitatile (apa, canal, salubritatea, lumina) de la acel spatiu pe firma, trebuie sa va faceti contrate direct pe firma ca sa va vina facturile pe firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa -cod caen 6820 crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca o persoana fizica isi face PFA pentru a putea inchiria mai multe spatii de la un alt proprietar ...codul CAEN 6820 se aplica sau nu ? Daca ... (vezi toată discuția)
Autorizare pe cod caen inchiriere madalinap80 madalinap80 Buna ziua. Am un spatiu inchiriat de la un proprietar, PJ , spatiu unde desfasor activitate de prestari servicii. Doresc , ca la randul meu si cu acordul ... (vezi toată discuția)
Cod caen inchiriere apartament pe airbnb/booking pedro26 pedro26 Salutare, As dori sa-mi deschid o firma pentru a inchiria un apartament prin AirBNB / Booking. As dori sa ofer posibilitatea facturarii pentru oamenii de ... (vezi toată discuția)