avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Freelancing cu sau fara PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Freelancing cu sau fara PFA

Buna. Sunt interesata de domeniul freelancing si am vazut ca nu prea sunt articole de actualitate, care sa scoata in lumina regelementarile in vigoare referitor la statutul de freelancer in Romania.
Doresc sa public articole in reviste din strainatate cu plata prin PayPal si as dori sa stiu daca pentru a fi freelancer este neaparat nevoie de un PFA (conform unor pareri intalnite online acest statut fiind de dorit) sau este suficient contul de PayPal si contul bancar aferent acestuia? (De ce intreb asta? Stiu ca si pentru banii din banca se plateste un impozit - 16%- pe care tu ca titular il suporti . Si atunci stau si ma intreb ce rost are sa iti faci PFA?Sau ma insel? Este altul mecanismul?Va rog sa ma clarificati daca nu este asa.)
Nu doresc infiintarea unui PFA din considerente de birocratie,stiind din surse mai mult sau mai putin apropiate ca este destul de greu sa te scapi de un PFA odata ce l-ai facut. Si aici daca are cineva date proaspete si care sa ateste contrariul va rog sa ma lamuriti.
Multumesc anticipat pentru clarificare.
Cel mai recent răspuns: adelavi , utilizator 19:02, 14 Ianuarie 2018
sau se mai poate lucra strict cu contract de DDA (drepturi de autor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)
Firma offshore - legalitate, impozite, investitii, plati raduma raduma Recent am citit despre firme offshore si am cateva intrebari: 1. Cum poti adunce banii legal in tara? 2. Este legal sa nu platesti impozit in Romania daca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta la ordonanta 58/2010 Popu Popu Textul aici http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/7140410/3/oug-oug58.pdf Care / ce intelegeti din chestia asta? Veniturile profesionale sunt ... (vezi toată discuția)