avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine il verifica?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine il verifica?

salut.am un administrator care la ora actuala a reusit sa adune pt asociatie datorii f mari-la lift pe trei scari de 8600lei,cu restante cu tot;la curent tot pe trei scari lift+lumina 16000 lei,cu tot cu restante;a avut trei esalonari la electrica nu a respectat nici una ,si cei de acolo au zis ca nu mai acorda nici una,la lift o parte din datorie este ca urmare a unei reparatii la o scara 3800lei,intretinerea la lift este restanta 4300lei,deci va faceti o idee.intrebarea este:daca de cenzori nu a auzit nimeni,de CE la fel,presedintele se face ca ploua,cine il poate lua la rost cu temei legal,prin ce cale-sesizare unde?multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 20:32, 24 Iulie 2009
multumesc de atentie.1-se pare ca este demisionar,dar demisia scrisa.....?nu prea!2-nu a auzit nimeni de asa ceva,cu toate ca am insistat-din acest motiv am vrut sa preiau-cea mai rea solutie e mai buna decit nici una,ok?3-inca nu si sincer ma intreb daca se merita!poate doar prin prisma ca trebuie sa urc 9 etj cu un copil de 1 an,din cauza diletantismului unora;4-tin o contabilitate in partida simpla si mai stiu cite ceva,in alta ordine de idei cred ca orice se invata daca vrei,de calculator este o placere,un hobby,deci nu sint probleme-am si o diploma de operator pc,sint tare ,nu?de atestat stiu ca trebuie dar nu o sa il iau inainte de a fi adm,nu?5-presul e chiar pres nu doar prescurtare,nu stie sau nu vrea sa stie ce ar trebui sa faca,comisie de cenzori ,CE,de acum incolo daca o sa reusesc sa ii inham la caruta-adica daca or sa constientizeze ca sint direct interesati in bunul mers al lucrurilor-persoana mea cred ca nu este agreeata-sint tinar,proaspat aterizat in asociatia lor,pun prea multe intrebari nu cu rautate,si am si o profesie deosebita.cam asta e
tot eu.am uitat sa spun ca de 4-5 zile studiez legea si normative,discut cu vecinii,fac documentari:rtfm:,nu ma arunc total aiurea;nu ma cunosc vecinii sint mutat din dec 2008,incerc sa ma implic si chiar daca nu o sa fiu adm vreau sa imi apar proprietatea dobindita cu greu-stiti cum este sa faci un credit in banca cu rata de 300e sa iti iei o casa,la care sa nu iti mearga liftul?e coolX-(.cred ca este si in interesul meu ca lucrurile sa mearga bine.multumesc.=D>
Am inteles situatia.
Primul lucru pe care cred ca trebuie sa-l faceti e sa creati un curent de opinie in randul vecinilor Dv. si sa puneti de-o AG in care sa realegeti un nou comitet si un nou presedinte. Astfel va creati baza pentru a-l demite pe administrator (nu trebuie neaparat sa demisioneze el).
In al doilea rand sa va autopropuneti pentru functia de administrator. Daca veti fi acceptat, de-abia atunci incepeti calvarul.
- o verificare a soldurilor
- o evidentiere a facturilor restante (dati telefon la fiecare furnizor in parte si aflati factura, luna si suma neachitate de asociatie)
- verificarea fondului de rulment
- verificarea fondului de reparatii
- verificarea balantei FOARTE IMPORTANT!!!!!
Daca lucrurile nu ies in regula atunci aduceti un expert care sa va faca verificarea macar pentru anul 2009. E destul de scump si de aceea, la cate datorii aveti, asta mai lipseste....dar trebuie s-o faceti daca nu ajungeti singuri la clarificarea situatiei financiare.
Mai departe.....e foarte departe pana atunci, imi pare rau sa va spun asta, dar asemenea nenorociri in asociatii se rezolva foarte greu, cu implicarea cator mai multi locatari, veti vedea ce e de facut.
Succes!!! Aveti nevoie numai si pentru faptul de a urca cu liftul pana la et.9
PS. E bun un hobby (calculatorul), dar nu e suficient. Programarea unei gestiuni pe calculator n-as zice ca-i chiar floare la ureche. Certificatul de operator PC este un inceput, pot sa va spun asta ca incurajare..... :)
la noi sint trei scari;adm era de pe sc1,si a platit pt. scara lui-e posibil?asta in lipsa registrului de casa pe care nu l-am vazut deocamdata si nici altcineva;de sedinte am pus,pe fiecare scara,sa isi aleaga cite 2 in CE,si cite un cenzor,pentru ca dupa aceea sa cerem predarea gestiunii;scara 1 cere despartirea,tinind cont de datoriile pe scari,cum s-ar putea face separarea?sa mentionez ca facturarea se face astfel:curentul pt lift si iluminat se factureaza pe scara separat,la fel intretinerea liftului;gazul este contorizat pe scara si se plateste la fel separat,apa rece este contorizata pe apometru pe scara separat si sint apometre individuale,la fel apa calda,caldura se plateste separat pe apart. la ENET.cam astea sint datele problemei.cea mai mare problema este lipsa coeziunii intre locatari,dar stiu ca atunci cind lucrezi cu omul este greu.stiu.in rest ....sanatate.asta nu inseamna ca abandonez ci din contra.multumesc.
am uitat-am luat datoriile la furnizori in parte si le-amcomunicat vecinilor;am inceput sa stringem bani pt.expert,m-am autopropus nu ca eram eu cel mai indreptatit,ci pt ca nu s-a aratat in 2 luni nimeni interesat,si s-a inceput incasarea pe mai multe chitantiere,separat pe scari,iar restul,cunoasteti,
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
castelanul, utilizator

Alte discuții în legătură

Control financiar contabil asociatii de proprietari popcrys77 popcrys77 Ma intereseaza care este perioada pentru care se poate face un control financiar contabil in cadrul asociatiilor de proprietari, legislatia aplicabila si care ... (vezi toată discuția)
Frauda asociatie de proprietari monyca1981 monyca1981 Buna ziua sunt locatara a unui bloc de 16 apartamente,2 scari.. Din cate am inteles persoana ce conduce asociatia de proprietari este intangibila de catre ... (vezi toată discuția)
Datorii catre asociatie locatari alice1972 alice1972 Buna ziua. Tatal meu a fost administratorul blocului in care locuieste si are lipsa in gestiune .A platit minusul conform registrului de casa la data predarii ... (vezi toată discuția)