avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Stampila de certific regularitatea, legalitate si ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor

Daca seful de compartiment aplica ştampila de certific regularitatea, legalitatea si oportunitatea operatiunilor, are voie sa intocmeasca documentul justificativ pe care alica aceasta ştampila ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:37, 19 Noiembrie 2015
Da.Potrivit OMFP 923/2014 , șefii compartimentelor de specialitate răspund pentru realitatea, regularitatea şi legalitatea actelor/ documentelor justificative pe care le certifică/avizează indiferent dacă sunt sau nu întocmite de ei.
[ link extern ]

3.6. Conducătorii compartimentelor de specialitate răspund pentru realitatea, regularitatea şi legalitatea operaţiunilor ale căror acte şi/sau documente justificative le-au certificat sau avizat. Obţinerea vizei de control financiar preventiv pentru operaţiuni care au la bază acte şi/sau documente justificative certificate sau avizate, care se dovedesc ulterior nereale, inexacte sau nelegale, nu exonerează de răspundere şefii compartimentelor de specialitate sau alte persoane competente din cadrul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul financiar preventiv carasclaudiu carasclaudiu Conform legislatiei privind c.f.p.p. - O.G. nr. 119/1999 – privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv – art. 10 (3) ... (vezi toată discuția)
Certificare realitatii regularitatii si legalitatii bbe bbe Lucrez pentru o firma, care apartine de consiliul judetean, sunt persoana care se ocupa de achizitiile publice. Cand se face referatul de necesitate, trebuie ... (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv vulpita2012 vulpita2012 Cine acorda in cadrul unei firme viza de control financiar preventiv si care este procedura de acordare a acesteia? (vezi toată discuția)