avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Certificare realitatii regularitatii si legalitatii
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Certificare realitatii regularitatii si legalitatii

Lucrez pentru o firma, care apartine de consiliul judetean, sunt persoana care se ocupa de achizitiile publice. Cand se face referatul de necesitate, trebuie sa se semneze cel care face documentul(cel care care obiectul necesar) si cineva sa semneze pentru "certific realitatea regularitatea si legalitatea", daca , eu sunt persoana care face referatul tot eu semnez la certificare? E un fel de "eu ma verific pe mine"? si dupa aceea se duce documentul la vizat CFP?
Cel mai recent răspuns: Vchercea , utilizator 15:44, 31 Ianuarie 2022
Conform normelor metodologice referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv (Anexa nr. 1)
[ link extern ]
"3.6. Conducătorii compartimentelor de specialitate răspund pentru realitatea, regularitatea și legalitatea operațiunilor ale căror acte și/sau documente justificative le-au certificat sau avizat. Obținerea vizei de control financiar preventiv pentru operațiuni care au la bază acte și/sau documente justificative certificate sau avizate, care se dovedesc ulterior nereale, inexacte sau nelegale, nu exonerează de răspundere șefii compartimentelor de specialitate sau alte persoane competente din cadrul acestora."

Dacă dvs sunteți acea persoană , da.
Ordinul este clar o gogoriță menită să ofere protecție responsabilului CFP ! Poate sunt ok prevederile referitoare la exactitate sau realitate....dar cum pot răspunde pentru legalitate în situația când altul cere, conducerea îi aprobă și ajunge prin deviere la viza conducătorului compartimentului...ceva lipsește aici....contabilii au pus stăpânire pe planetă și nu vor decât să frece motanu...Poate ICCJ ar trebui sesizată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Daca seful de compartiment aplica ştampila de certific regularitatea, legalitatea si oportunitatea operatiunilor, are voie sa intocmeasca documentul ... (vezi toată discuția)
Controlul financiar preventiv carasclaudiu carasclaudiu Conform legislatiei privind c.f.p.p. - O.G. nr. 119/1999 – privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv – art. 10 (3) ... (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv vulpita2012 vulpita2012 Cine acorda in cadrul unei firme viza de control financiar preventiv si care este procedura de acordare a acesteia? (vezi toată discuția)