avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intreruperea cursului prescriptiei ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intreruperea cursului prescriptiei ?

Buna ziua,

Stimati domni/doamne, va intreb in ce masura notificarile facute de DITL la o adresa la care contribuabilul a domiciliat in trecut pot intrerupe cursul prescriptiei extinctive pentru plata unor datorii la bugetul de stat?

In speta: contribuabilul si-a schimbat domiciliul in alt judet in 2009, dosarul ANAF a fost transferat, dar in tot acesti ani DITL se pare ca nu a stiut de schimbarea de domiciliu si a tot notificat la adresa, dupa mutare, somatii de plata pentru plata unor amenzi de circulatie din 2006, etc. Intr-un final au "aflat" domiciliul nou si au trimis somatia de plata la noua adresa.

Intrebarea 1: aceste datorii se pot considera prescrise, avand in vedere ca au trecut mai mult de 5 ani de cand erau scadente?

Intrebarea 2: DITL se apara spunand ca a tot facut notificari la vechiul domiciliu, intrerupand astfel cursul prescriptiei. Pot aceste notificari intrerupe cursul prescriptiei?


Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: calin_andrei , utilizator 10:16, 20 Noiembrie 2015
Conform art.2.540 NCC prescriptia este intrerupta prin punerea in intarziere a celui in folosul caruia curge prescriptia numai daca aceasta este urmata de chemarea lui in judecata in termen de 6 luni de la data punerii lui in intarziere.
Multumesc! Inteleg, pe cale de consecinta, ca somatiile trimise la adresa veche si afisarea pe site-ul primariei nu produc nici un efect daca nu sunt urmate si de chemarea in judecata in termen de 6 luni ?

Iar daca au fost diverse somatii trimise si o singura afisare pe site-ul primariei, atunci cele 6 luni se calculeaza de la data afisarii pe site-ul primariei?

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie cipri555 cipri555 In anul 2006 am facut un contract de credit cu BRD Finance pe 5 ani, ultima rata fiind in 13.12.2011, care l-am platit pana in 2010, ultimele 10 sau 11 rate nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)
Prescriptie da30na da30na buna. am si eu o intrebare am un credit neachitat din 01 03 2006 , vreau sa va intreb daca suma datorata este prescrisa sau nu , mentionez ca in toata aceasta ... (vezi toată discuția)