avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema grupa caen SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema grupa caen SRL-D

Buna seara!
Am o problema si nu stiu cum sa rezolv! Cand am infiintat SRL-D in anul 2014, doamna de la Reg.Com m-a indrumat sa aleg maxim 5 coduri caen. Eu stiam de pe net ca am voie 5 grupe. E o diferenta intre 5 coduri si 5 grupe. In certificat eu am :
Activitate principala 7410
Secundare : 9511, 4741, 4520, 6202 !
Am fost la RegCom anul acesta cand am realizat ca eu fac softuri la comanda fara sa am trecut si 6201 in certificat si mi-a spus ca se poate trece, dar ma costa 850 lei ! Ce ?! :O
Acum nu stiu ce sa fac. Sa merg pe burta ca-i apa mica si sa astept un control sa le explic? #-o

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: geda , Consultant managementul calitatii 19:18, 11 Mai 2017
Posibil sa fie o neintelegere, Operatiunea de completare a obiectului de activitate cu un singur cod CAEN costa cca. 300 lei.
Buna ziua,
da, aveti dreptate, este interpertat eronat.
Definirea cadrului legal corect si interpretarea CORECTA a termenilor CLASA si GRUPA este chiar pe site-ul Comisiei Europene.
ISIC/CPC si NACE/CPA echivalentul CAEN revizia 0 diin Romania se afla actualizate i sunt disponibile pe serverul RAMON.
Serverul RAMON poate fi accesat public pe Web la urmatoarea adresa:
[ link extern ] /
SENIN, serverul continand clasificarile nationale elaborate de Institutul National de Statistica, este pus la dispozitia utilizatorilor, pe site-ul INS, la rubrica Nomenclatoare statistice.

Sistemul de codificare al clasificarii CAEN
Sistemul de codificare pentru CAEN Rev. 2 cuprinde:
- un prim nivel, constand in titluri identificate printr-un cod alfabetic (sectiuni);
- un al doilea nivel, constand in titluri identificate printr-un cod numeric de doua cifre (diviziuni);
- un al treilea nivel, constand in titluri identificate printr-un cod numeric de 3 cifre (grupe);
- un al patrulea nivel, constand in titluri identificate printr-un cod numeric de 4 cifre (clase).

Dana Draghici
Buna ziua,

Raspunsul lui draghicid1 arata profi si probabil ca e si corect.
Nu mi-am pus problema de a incerca, macar, sa verific!..

Insa este un raspuns complicat la o problema foarte simpla!
Cam tot asa cum sunt si procedurile birocratice ale institutiilor europene, care explica in 2 pagini, ceea ce ar putea lamuri in 2 randuri de text!

Va rog sa nu va suparati pe mine! Sunt convins ca faceti o treaba foarte buna acolo unde lucrati!

In practica, daca okktodesign se va ocupa personal de aceste demersuri, probabil ca va plati o taxa de aproximativ 250 Lei.

Clasele CAEN sunt cele formate din 3 cifre, asa ca, daca ai in obiectul de activitate secundar codul CAEN 6202, vei putea sa adaugi fara probleme si codul CAEN 6201, pentru ca ele fac parte din aceeasi clasa, repectiv clasa 620 - Activitati de servicii in tehnologia informatiei!
De fapt, vei putea sa adaugi si codurile 6203 si 6209, deoarece toate fac parte din aceeasi clasa!

Succes!
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
Primoris SRL, Consilier juridic
Problema este ca trebuie sa ne ajutam intre noi, pentru ca doar asa putem evita situatia de a fi victimele unui sistem corupt, unui sistem plin de oameni incompetenti, macinati de griji si necazuri suplimentare...
Privitor la problema legata de codurile CAEN la momentul infiintarii SRL-D, este vorba de art 3 lit.e OUG 11/2011. Eu mi-am facut datoria si am informat toate partile implicate direct, fiind vorba in practica de incalcarea unor drepturi pe care legea ti le permite. Mai ales ca zilele urmatoare se lanseaza sesiunea START-UP NATION 2017. Am informat despre aceste incalcari si ONRC care are abilitate legala de a accepta dosare de infiintare si de a emite certificate de infiintare, dar si Ministerul care laseaza aceasta schema de ajutor nerambursabil din bugetul 2017 din fonduri de stat si din fonduri europene.
Aici este vorba de un drept incalcat, nu de corectii financiare tot in seama saracului roman care incearca sa faca ceva bun in viata, sa miste intr-o afacere.

art,3 lit.e) are in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea activitatilor din economia nationala in vigoare (CAEN Rev. 2). In cele 5 grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiecte de activitate ale societatii urmatoarele: intermedieri financiare si asigurari, tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope, precum si activitatile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen lucutza55 lucutza55 buna ziua. am mare nevoie de o lamurire. in ordonanta de infiintare a srl-d se spune ca sunt admise 5 grupe de activitate prevazute de clasificarea ... (vezi toată discuția)
Norma pfa domeniu it 2012 alex_83 alex_83 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema, intrucat de anul acesta codul caen 6201 (obiecul principal de activitate al ... (vezi toată discuția)
Cod caen rev2 pentru firma it specializata pe webdesign dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, Incerc sa infiintez un srl care sa aiba drept obiect de activitate creare + administrare + consultanta pentru website-uri. Suplimentar as dori sa ... (vezi toată discuția)