avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere

Buna ,
Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete .
Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun pentru rolarea sau injectarea tigaretelor manual acasa.
Pentru multi clienti ai societati nostre si prieteni ai acestora fabricarea tigaretelor acasa prezinta un oarecare disconfort si ar prefera sa ne plateasca noua o taxa si sa le injectam sau rolam noi tigarile in magazin .
In acest context ne-am gandit sa formam un departament in interiorul magazinului in care sa prestam un serviciu pentru clienti si in schimbul unei sume per tigareta sa executam noi cea ce ei ar fi facut acasa.
Deci ei sa cumpere tutunul legal accizat in Romania din cadrul magazinului nostru si sa il depuna in vederea prestari serviciului de injectare sau rolare .
TUTUNUL COMERCIALIZAT DE NOI ESTE TIMBRAT IN ROMANIA,DECI ACCIZA PERCEPUTA LEGAL IN ROMANIA .
Ce autorizatii avem nevoie pentru a pune in practica acest proect ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
nicolaehaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:21, 24 Noiembrie 2015
Atunci ar trebui si tigaretele fabricate acasa sa fie accizate? :)
Urmariti va rog si conditiile de autorizare a unui antrepozit fiscal ca el reglementeaza strict o activitate de fabricare a tigaretelor in fabrica si din tutun ca si materie prima
prestarea de servicii pentru client nu se incadreaza in normele antrepozitului
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
nicolaehaj, utilizator
Antrepozitarul autorizat este persoana fizică sau juridică autorizată de autoritatea competentă, în cadrul activităţii sale, să producă, să transforme, să deţină, să primească sau să expedieze produse accizabile în regim suspensiv de accize într-un antrepozit fiscal.
Tutunul pe care noi il comercializam e un produs ACCIZAT LEGAL ROMANIA iar tigaretele rezultate din manufacturare nu mai sunt accizabile iar antrepozitul fiscal prevede transformarea unui produs accizabil în regim suspensiv de accize .
Deci in departament ar intra un produs deja accizat si nu unul în regim suspensiv de accize
In concluzie atata timp cat clientilor nostri nu li se percepe acciza pe tigarile facute de ei acasa de ce ni s-ar percepe noua ?
De ce nu ar fi necesar doar un regulament strict al departamentului editat de un jurist bun ?
PS: Avem in actul constitutiv al societati activitatea de fabricare a produselor din tutun !
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
nicolaehaj, utilizator
Daca in regulamentul de functionare a departamentului ar fi editat u regulament scris in care sa se arate expres faptul ca se primesc doar produse legal accizate in Romania ar fi o problema ca acest departament sa functioneze doar ca prestare de serviciu ?
Antrepozitul fiscal se refera la alta activitate si nu la prestarea de serviciu dintr-un produs deja accizat !
Cu toata simpatia pentru dumneavoastra, sa stiti ca eu va sfatuiesc de bine si va spun ce se intampla in economia reala, pentru ca daca incercati sa faceti cum scrieti, fara sa deveniti antrepozitar fiscal si sa va inregistrati ca fabricant de tigarete, vine antifrauda peste dumneavoastra in maxim 3 luni de zile.

Sunt ajutor de contabil din 1991, din 1999 am propriile evidente iar din 2006 sunt contabil sef.

Tata a fost sef de magazin si-l ajutam cu evidenta din 1991.

Am fost si bidonar, adica am fost contabil la niste firme offsfore unde se strangea si marca profitul, asa ca stiu ce scriu.

Si eu am avut o firma care a incercat sa faca exact ce doriti dumneavoastra si patronii au fost la 10 de secunde de duba, asa ca intre timp au inchis firma pentru ca in opinia organelor fiscale e musai sa devii antrepozitar fiscal pentru ca daca produci tigarete, asta inseamna ca esti producator de tigarete, chiar daca ei rulau tigarete pe loc in fata clientului si ii aratau cum se produce o tigareta.

Daca la magazinul din Bucuresti nu veneau niste antifraudulosi pe care-i cunosteam intamplator, era de rau, dar asa ne-au inteles si ne-au explicat ce trebuie facut din punct de vedere legal.

Puteti sa faceti cum doriti dumneavoastra, dar mai inainte ar fi bine sa cautati pe acest forum un avocat foarte bun specializat in drept penal cu mare experienta, altfel nu o sa ramaneti pentru multa vreme in libertate daca o sa desfasurati o astfel de activitate in cadrul firmei.
Sunt perfect de acord cu Dumneavoastra si acelasi sfat l-am primit si de la firma care imi furnizeaza tutunul si accesoriile insa eu tot timpul am fost increzator in realizarea unui astfel de proect cu ajutorul unui avocat de exceptie in drept penal .
Va multumesc din suflet pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Solicitam ajutor specializat: produse scutite de accize din antrepozitul fiscal nelu@aromatics nelu@aromatics Buna ziua, Solicitam ajutor specializat in urmatoarea situatie: Suntem producator autorizat de arome alimentare, cu concentratie alcool atat sub 1.2 % ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru vanzare de tigari!!!! vasilemihaela23 vasilemihaela23 Am trecut la fiecare punct de lucru ca activitate secundara codul CAEN 4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)