avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin (18 ani)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin (18 ani)

Buna! Doresc sa-mi schimb domiciliul de pe buletinul actual (cel facut la 14 ani) intr-un alt oras, alt judet. Din cate am auzit, in momentul in care ai 18 ani iti poti modifica domiciliul fara ca unul dintre parinti sa fie domiciliat in adresa respectiva.
Bun, revenind, intrebarea mea este daca este necesar ca unul dintre parinti sa aiba aceast domiciliu daca eu imi schimb buletinul cu 2-3 luni inainte sau nu, dorind sa incep scoala de soferi si asa mai departe. Multumesc=D>=D>
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:47, 24 Noiembrie 2015
Pana inainte de a implini 18 ani (chiar si cu o zi) nu va puteti face carte de identitate decat la domiciliul parintilor sau la al unuia dintre ei, daca au domicilii diferite.
Va puteti schimba cartea de identitate cu 6 luni inainte de a implini 18 ani; o sa aiba termen de valabilitate 4 ani si, asa cum probabil stiti, puteti incepe scoala de soferi cu 3 luni inainte de majorat.
Daca nu ai 18 ani te primeste la scoala de soferi? E bine de stiut.
Cred ca tinerii stiu toti :) De-aia i-am scris ca-si poate schimba CI inainte cu 6 luni de expirare, cred ca o saptamana-doua de asteptare in plus pentru examen li se pare mult.

Art. 29
[...] (4) Pot efectua cursurile practice de învăţare a conducerii unui vehicul pe drumurile publice
şi persoanele care nu au împlinit vârsta minimă prevăzută de prezentul regulament pentru categoria sau subcategoria din care face parte vehiculul respectiv, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de împlinirea acesteia sau, dacă urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar cu profil auto, nu cu mai mult de 1 an înainte de împlinirea vârstei.
[ link extern ]
:flowersblue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea permisului de conducere categoria b inainte de a implini varsta de 18 ani? adelina2008 adelina2008 este posibila? nu exista nicio derogare? exista vreun mod de obtinere a permisului inainte de 18 ani? orice... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin sorin1994 sorin1994 Salut,ma numesc Sorin Popa si peste 3 luni implinesc 18 ani.Tot atunci doresc sa vin in romania pentru a face scoala de soferi.(de cativa ani locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin Brown123 Brown123 Buna seara! Problema este urmatoarea:Baiatul meu implineste 18 ani pe 3 iulie 2011 ,scoala de soferi se poate incepe cu 3 luni inainte de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)