avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... AM NEVOIE DE UN SFAT PRIVIND FORMELE DE EXERCITARE A ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

AM NEVOIE DE UN SFAT PRIVIND FORMELE DE EXERCITARE A PROFESIEI DE AVOCAT

Cunosc faptul ca profesia de avocat se exercita, la alegere, într-una din urmatoarele forme:
a.cabinet individual
b.cabinetul asociat
c.societatea civila profesionala
d.societatea civila profesionala cu raspundere limitata.
Va rog sa-mi spuneti daca vreuna dintre aceste forme de organizare se inscrie la Oficiul Registrului Comertului, la fel ca orice alta societate comerciala, daca se inscrie fiscal undeva, daca sunt platitori de taxe si impozite si daca da, in baza a ce act normativ?
In cazul in care nu figureaza ca inscrise la Oficiul Registrului Comertului, acestea pot fi regasite pe lista Baroului de care apartine?

Cel mai recent răspuns: avocatkiss , utilizator 01:46, 23 Iulie 2009
Formele de organizare si de exercitare a profesiei de avocat nu se inscriu la ORC, ele putand fi regasite pe lista Baroului de care apartine ... ele se inscriu la Administratia Financiara in a carei raza teritoriala isi au sediu.

Codul fiscal prevede :
Art. 1. - (1) Prezentul cod stabileste cadrul legal pentru impozitele si taxele prevazute la art. 2, care constituie venituri la bugetul de stat si bugetele locale, precizeaza contribuabilii care trebuie sa plateasca aceste impozite si taxe, precum si modul de calcul si de plata al acestora. Prezentul cod cuprinde procedura de modificare a acestor impozite si taxe. De asemenea, autorizeaza Ministerul Finantelor Publice sa elaboreze norme metodologice, instructiuni si ordine in aplicarea prezentului cod si a conventiilor de evitare a dublei impuneri.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cod fiscal

Definirea veniturilor din activităţi independente


Art. 46. - (1) Veniturile din activităţi independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente.

(3) Constituie venituri din profesii libere veniturile obţinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfăşurate în mod independent, în condiţiile legii.
- deschidere cod fiscal la administrati afinanciara in a carui sector are sediul CA....

-apare pe tabloul baroului de care apartine

- nu se inscriu la Reg Com
-taxe : taxa anuala de card avocat / taxa barou / Contributia la asigurari ( 10% din incasari) , impozit 16% si TVA daca este platitor !
profesia de avocat nu constituie un act sau fapt de comert ci o profesie liberala ca atare nu se inscrie la ONRC insa primeste cod unic de inregistrare de la Administratia FInanciara.
Cod CAEN 7411.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane cu handicap accentuat abc1966 abc1966 care sunt taxele si impozitele de care sunt scutite persoanele cu handicap accentuat. (vezi toată discuția)
Avocatul este pfa? catalinutzza catalinutzza Buna seara. Apelez la cunostintele dumneavoastra in domeniu pentru a lamuri urmatoarea problema : in primul rand, avocatul este persoana fizica autorizata? Si ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru inceperea activitatii de liber profesionist ( freelancer) GNE GNE Buna ziua, situatia mea actuala: in prezent sunt angajat la o firma privata ( multinationala), iar din august ma voi pensiona ( 65 ani). Firma mi-a propus ... (vezi toată discuția)