avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... persoane cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

persoane cu handicap accentuat

care sunt taxele si impozitele de care sunt scutite persoanele cu handicap accentuat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:52, 21 Ianuarie 2016
Codul fiscal prin Ordonanta nr. 4/2015, prevede ca incepand cu 1 februarie 2015.sunt scutite de la plata impozitului veniturile din activitati independente, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.
Codul fiscal prevede, la art. 46,
veniturile din activităţi independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente
.
Sunt considerate venituri comerciale veniturile din activitati de productie,comert sau prestari de servicii ale contribuabililor, din prestari de servicii- altele decat cele prevazute la alin. (3), precum si din practicarea unei meserii.

Constituie venituri din profesii libere veniturile obtinute din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii.

Precizari de aplicare se regasesc in Normele metodologice, modificate si completate prin HG nr. 367/2015, Monitorul oficial nr. 373/2015.
Scutirea de la plata impozitului pe venit se aplica pentru veniturile realizate incepand cu data incadrarii contribuabilului in gradul de handicap grav sau accentuat, conform documentelor justificative.
Pentru a beneficia de dreptul la scutire, contribuabilii au obligatia de a depune la organul fiscal competent documentele care atesta incadrarea in gradul de handicap grav sau accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia pentru cresterea copilului gabrielrico27 gabrielrico27 Sotia mea a realizat venituri din salariu. In privinta acestora totul este clar. Pe langa acestea, a mai realizat si venituri din realizarea unor sondaje ... (vezi toată discuția)