avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN Grafic Designer pt PFA
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN Grafic Designer pt PFA

Buna ziua! As dori sa infiintez un PFA si nu stiu sigur daca sau care dintre serviciile pe care vreau sa le prestez se incadreaza la codul CAEN 7410. Serviciile pe care vreau sa le prestez vor implica doar munca grafica cu ajutorul calculatorului si sunt urmatoarele:

-design grafic de logo-uri pt firme sau siteuri
-design de carti de vizita
-ilustratii grafice pt coperti
-infografice
-ilustratii pentru a fi printate pe tricouri
-design grafic de bannere (in privinta acestuia am cele mai mari dubii privind incadrarea)

1.Va rog sa-mi spuneti care s-ar incadra? Potrivit explicatiilor codului CAEN 7410 in aceasta clasa sunt incluse si "servicii ale designerilor graficieni" dar nu stiu si nu se explica exact care sunt aceste "servicii".

2.Ce alte servicii de Grafic Design pe calculator pot presta legal cu acest cod CAEN?

Multumesc anticipat!

Iulian

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 25 Noiembrie 2015
CAEN 7410 Activităţi de design specializat
Această clasă include:
-design privind textilele, îmbrăcămintea, încălţămintea, bijuteriile, mobilă, decoraţiuni interioare, articole de modă, ca şi alte bunuri personale sau gospodăreşti
-design industrial, adică crearea şi dezvoltarea de planuri şi specificaţii ce optimizează utilizarea, valoarea şi aspectul produselor, inclusiv stabilirea/determinarea materialelor, mecanismelor, formelor, culorilor şi suprafeţelor finisate ale produselor, luând in considerare caracteristicile şi nevoile umane, siguranţa, precum şi preferinţele pieţei privind producţia, distribuţia, folosinţa şi întreţinerea acestor produse
-servicii ale designerilor graficieni
-activităţi ale designerilor de decoraţiuni interioare

Această clasă exclude:
-proiectarea şi programarea paginilor web, vezi 6201
-proiectarea în arhitectură, vezi 7111
-activităţi de proiectare în inginerie, adică aplicarea principiilor şi legilor fizice de inginerie în proiectarea maşinilor, materialelor, instrumentelor, structurilor, proceselor şi sistemelor, vezi 7112


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa ma inregistrez ca pfa cod 7410 - design specializat? Constantinesis Constantinesis Buna ziua Sunt arhitect fara drept de semnatura si doresc sa colaborez pe site-uri de freelancing gen UPWORK sau chiar sa imi creez un website personal pentru ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa samm20 samm20 Salutare, Lucrez ca si grafician la o firma de publicitare iar de acasa lucram pana acuma ca si freelancer in domeniu web design & development. Insa am ajuns ... (vezi toată discuția)
Cod caen organizator profesionist racor racor Buna ziua, am cautat de ceva vreme pe toate siturile posibile si nu am gasit aceasta ocupatie in Romania de ORGANIZATOR PROFESIONIST. In SUA aceasta ocupatie ... (vezi toată discuția)