avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Formular W-8BEN
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Formular W-8BEN

Buna ziua. Sunt rezident si cetatean roman. Am un PFA pe norma de venit. Obtin profit din vanzarea unor produse digitale, avand un cont la o website din SUA.
Trebuie sa completez declaratia W8BEN. Download aici [ link extern ]
Numele complet al declaratiei este: Certificate of Foreign Status of Beneficial for United States Tax Withholding adica Certificatul de status ca strain pentru a beneficia de scutire la plata taxelor in Statele Unite.

Aceasta declaratie statueaza locatia unde platesc taxele. Ca urmare a acordului de evitare a dublei impuneri, voi declara in tara in care fac profitul (SUA) ca platesti impozit pentru acel profit la mine in tara (Romania).


Am doua intrebari:
1. La Part 1 / NO 6 Foreign Tax ID Number, ce voi scrie? CNP-ul sau Codul de Identificare Fiscala de pe Certificatul de Inregistrare?

2. Va afecta asta cu ceva felul in care voi fi impozitat in Romania?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: neonay , utilizator 16:30, 14 Septembrie 2018
1. PFA ul plateste impozit pe CNP. ( declaratia 220 este pe cnp..)
deci CNP ul...
2. nu
Buna seara, sunt persoana fizica nu am PFA si obtin niste comisioane de pe urma unor ilustratii grafice postate pe site-ul american.
Pentru a nu-mi oprii 30% taxe trebuie sa completez formularul W-8BEN si sunt eligibil pentru o taxare de 10%.
Trebuie sa completez si eu acea rubrica, pentru ca asa au specificat, asadar ce completez la "Foreign Tax ID Number"?
Buna, m-ar interesa si pe mine exact acelasi lucru ca si pe tine.
Daca ne poate lamuri cineva ar fi super

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de w-8ben AndreiPopescu911 AndreiPopescu911 Buna ziua, lucrez ca liber profesionist (freelancer) si obtin venituri de pe un site din America. Site-ul se numeste Upwork, este o platforma online unde ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri sua vanzare fotografie stock scosmin scosmin Buna ziua, Poate cineva sa ma ajute si pe mine in urmatoarea problema: Am realizat venituri din vanzarea de fotografii/filme catre clienti, marea majoritate ... (vezi toată discuția)
Legat de w-8ben neonay neonay Buna ziua, sunt persoana fizica nu am PFA si obtin niste comisioane de pe urma unor ilustratii grafice postate pe site-ul american Amazon. Pentru a nu-mi ... (vezi toată discuția)