avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantia de buna conduita
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantia de buna conduita

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti ce garantie trebuie constituita in cazul unei contestatii la comunicarea rezultatului procedurii si daca se opreste o suma de bani contestatorului in caz de respingere a contestatiei.
Stiu ca ianuarie 2015 a fost abrogat articolul privind retinerea garantiei de buna conduita in caz de respingere, dar nu imi dau seama daca se mai opreste ceva contestatorului in caz de pierde.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: greensea , utilizator 09:12, 26 Noiembrie 2015
Valoarea garantiei de buna conduita se stabileste in raport cu valoarea estimata a achizitiei pe care doriti sa o contestati. Pentru a nu va "incarca" cu toata teoria de calcul puteti indica valoarea estimata si apoi calculul e simplu...
Nu se mai retine nicio suma in situatia in care contestatia se respinge, indiferent de motivul de respingere.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
DSpinciu, utilizator
Din câte ştiu, garanţia de bună conduită nu se mai reţine, dar trebuie depusă împreună cu contestaţia, iar dovada trebuie transmisă în original la AC.
Să aveţi în vedere termenele în funcţie de praguri (dacă procedura este pe loturi, pragul se calculează în funcţie de valoarea lotului) şi nu uitaţi să transmiteţi copia contestaţiei şi la Autoritatea Contractantă.
pe site-ul
[ link extern ]
gasiti Notificare privind gar.de buna executie in care se mentioneaza:
"Astfel, subliniem că operatorul economic care dorește să conteste o procedură trebuie să constituie garanția de bună conduită potrivit art. 271 din O.U.G. nr. 34/2006 dar, în cazul în care, ulterior, contestația acestuia este respinsă, autoritatea contractantă nu poate reține garanția de bună conduită, care se stabilește prin raportare la valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit, potrivit alin. (4) al articolului de lege menționat anterior în paragraf".
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
larrym, utilizator
Multumesc frumos tuturor pt raspunsuri!
Pt larrym - am vazut si eu notificarea aceea pe ANRMAP, dar imi era teama sa nu fi aparut si o reglementare ulterioara (cel putin asa mi s-ar fi parut corect). Art. 271>2 a fost abrogat si atat. Se spune ca AC nu trebuie sa retina garantia, dar nici daca se va retine o alta suma, alt tip de garantie etc. Asadar, eu, in calitate de contestator, doar o constitui.
Mersic, mersic tuturor!!! Va sunt recunoscatoare......(apropos...astazi e Ziua Recunostintei parca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere garantie participare la licitatie steef steef Am participat la o licitatie deschisa si am constituit garantia de participare la licitatie. Am contestat ulterior la CNSC raportul comisiei de evaluare a ... (vezi toată discuția)
Garantia de buna conduita lacramioara81 lacramioara81 Buna ziua! Potrivit Deciziei Curtii Constitutionale, prevederile art. 271^2 alin. 1 si 2 din OUG 34/2006 sunt neconstitutionale, astfel nu se poate retine ... (vezi toată discuția)
Og 76-modificarea referitoare la retinerea sume daca cnsc respinge contestatia lauraluro lauraluro Buna ziua Og76introduce\"Art. 2781- (1) În măsura în care Consiliul respinge contestaţia, autoritatea contractantă va reţine contestatorului din ... (vezi toată discuția)