avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... VALABILITATEA UNUI BILET DE TRIMITERE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

VALABILITATEA UNUI BILET DE TRIMITERE

Va rog frumos, imi puteti spune si mie care este valabilitatea unui bilet de trimitere eliberat de catre medicul de familie (din punct de vedere al perioadei in care ma pot folosi de acesta)? Adica, daca la data trimiterii medicul de familie a completat cu 14.07.2009, eu va trebui sa ma prezint la medicul respectiv catre care am fost trimisa, in data de 14.07.2009 sau ma pot prezenta si ulterior acestei date?
Ma intereseaza deoarece am incercat sa fac o programare la clinica respectiva si doctorul nu avea program de consultatii in data de 14.07.2009, astfel ca am fost programata pentru data de 30.07.2009. Eu va trebui ca in ziua respectiva sa obtin o invoire de la locul de munca si acestia ar putea interpreta gresit faptul ca solicit invoirea pt data de 30.07 cand pe biletul de trimitere, cu care voi face dovada, scrie 14.07.2009. Si in aceasta situatie as vrea sa la pot comunica o baza legala pentru solicitarea mea...adica actul normativ din care sa reiasa faptul ca un bilet de trimitere este valabil 30 de zile de la data emiterii sau pentru luna in curs
...etc... Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Silvia Aldea , Consilier juridic 18:18, 23 Iulie 2009
Nu cunosc baza legala, dar eu stiu de la medicul meu de familie ca un bilet de trimitere este valabil 30 de zile de la data completarii lui...
Scuze...nu am citit
mesajul cu atentie
un biletet de trimitere ca si o adeverinta medicala este valabil si poate fi folosit n 20 zile de la emitere.
Da, si eu stiam la fel, cum ca ar fi valabil 30 de zile de la data completarii lui, dar nu am gasit baza legala.
Am studiat Instructiunile privind completarea biletului de trimitere emise de Min Sanatatii in aprilie 2009, precum si Contractul cadru privind asigurarile sociale, dar nu a reiesit de nicaieri care este aceasta perioada de valabilitate. Sper sa nu intampin probleme! Multumesc pentru amabilitate si promptitudine!
elladomi a scris:

un biletet de trimitere ca si o adeverinta medicala este valabil si poate fi folosit n 20 zile de la emitere.

Da? Nu stiam acest lucru. Ma refer la cele 20 de zile de care vorbiti. Cat despre similitudinea dintre o adeverinta medicala si un bilet de trimitere, nu stiu ce sa zic pentru ca din cate am studiat eu am inteles ca o adeverinta medicala serveşte persoanei ca motivaţie la instituţia unde este încadrată pentru scutire de eforturi fizice şi pentru obţinerea altor înlesniri, în funcţie de starea de sănătate precum şi în relaţiile cu organele administraţiei de stat. De ex. pentru înscrierea preşcolarilor în clasa I a şcolii generale precum şi a elevilor în treptele superioare de şcolarizare şi la examenele de admitere în învăţământul superior, profesional, postliceal. Serveşte elevului, studentului pentru motivarea zilelor absentate de la procesul de învăţământ, pe motive de boală. Se completează într-un exemplar, la cerere, de unitatea sanitară care are în evidenţă şi supraveghează persoana în cauză sau care a acordat zilele de scutire medicală (medicul de familie sau medicul de specialitate din asistenţa medicală privată, ambulatorie sau spitalizată). Adeverinţa medicală se înmânează solicitantului fie pentru a fi inclusă în dosarul de înscriere, fie pentru a fi prezentată la unitatea de învăţământ. În cazul unităţilor de învăţământ care au cabinet medical, adeverinţa va fi avizată de medicul cabinetului respectiv.
Se eliberează de orice medic dar este valabilă numai trei zile, ea trebuind a fi confirmată de medicul curant sau de serviciul spitalicesc care rezolvă cazul acut de boală.
Dar chestiile astea legate de birocratia existenta la nivelul serviciilor medicale din Romania (si nu numai la acest nivel) mi-au dat dureri de cap intotdeauna si nu am reusit sa descifrez logica lor, dar sper sa nu ma lovesc f des de asemenea situatii...

Alte discuții în legătură

Scutiri scolare rosa_weigand rosa_weigand As vrea sa stiu daca pot da scutiri ca psiholog. Lucrez cu copii, la un moment dat am dat una si a fost in regula, dar nu stiu ce reglementare exista sau pe ... (vezi toată discuția)
Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul ... Alo2016 Alo2016 Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul unei luni calendaristice? Cate absente pe luna poate motiva medicul de familie pe motive de ... (vezi toată discuția)
Analize medicale pentru acces la bazin andreiSRR andreiSRR O firma care ofera cursuri de inot pentru bebelusi cere, pentru accesul la serviciile sale, o adeverinta medicala de la medicul pediatru, precum si o serie de ... (vezi toată discuția)