avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Costuri actionare in instanta rau platnici intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Costuri actionare in instanta rau platnici intretinere

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc in care cel putin 3 proprietari au datorii la intretinere mai mari de 5000 de lei/fiecare. Ca urmare a acestor datorii, au fost sistate apa calda si caldura in tot blocul. Stiu ca exista o procedura de actionare in instanta a proprietarilor rau platnici de catre asociatia de proprietari.

Intrebarea mea este: care sunt costurile pe care asociatia de proprietari trebuie sa le suporte pentru a actiona in instanta proprietarii cu datorii?

Multumesc,
Andra R
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:52, 1 Decembrie 2015
In dosar avocatul depune la primul termen formularul imprimat cu antetul casei de avocatura de imputernicire avocatiala a cu nume prenume, contract asistenta juridica incheiat cu asociatia, nr. si data fara a fi insotit de nici o chitanta si fara sa apara vre-o suma.Avocatii sustin ca partea adversa nu trebuie sa cunoasca onorariul.
Daca asa procedeaza avocatul ce va reprezinta pe dumneavoastra, este doar optiunea sau intelegerea dumneavoastra. In asociatia noastra cand a fost nevoie sa apelam la avocat, onorariul a fost public, cunoscut de membrii asociatiei, inclusiv sau mai ales de parat.
Cautati avocati tineri care lucreaza cu prima de succes.
E normal sa stim onorariul luat de avocat. Suma trebuie inpartita pe apartamente , NU ? La finalul procesului ,banul inapoi !
Sigur ca este normal sa se stie onorariul avocatului pentru ca este o plata facuta de asociatie, o cheltuiala ce trebuie contabilizata... Dar suma nu se imparte pe apartamente pentru ca nu apartamentele au generat cheltuiala. Suma se tine in evidenta asociatiei si se va incerca recuoerarea ei de la restantier in baza hotararii judecatoresti.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorii luis29 luis29 Buna ziua, Am si eu doua intrebari daca se poate sa-mi raspundeti: 1. as vrea sa stiu daca o persoana este datoare la asociatia de propietari iar asociatia ... (vezi toată discuția)
Reprezentare asociatie impotriva rau-platnicilor in instanta HoratiuBoldor HoratiuBoldor Mai poate reprezenta presedintele Asociatia in instanta impotriva rau-platnicilor, conform art. 31 din Legea nr. 230/2007, \\"Preşedintele asociaţiei de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata AlainCostea AlainCostea Buna ziua, In cazul urmator: - un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni - au fost demarate actiunile de judecata - a venit si a platit ... (vezi toată discuția)