avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Operator facturare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Operator facturare

Buna seara. Lucrez la o societate mare din judetul in care locuiesc, pe postul de operator facturare. Acesta presupune studii medii, chiar daca noi avem studii superioare. De curand, patronul a decis sa reduca personalul si vrea sa ne mute pe posturi de muncitori necalificati. Cat de legal este acest lucru? Daca nu vreau acel post sunt obligati sa ne trimita in somaj? Mi se pare ca nu este tocmai in regula acest lucru.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 30 Noiembrie 2015
1. Modificarea elementului felul muncii se realizeaza prin incheierea unui act aditional la contract.

art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
c) felul muncii;
...

Asadar, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege , si anume :
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului,

Astfel, potrivit art. 17 alin. (5) din Codul muncii, republicat, orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

2. Angajatorul nu poate fi obligat sa va inceteze raportul de munca ,astfel incat sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca parte -time delia2007 delia2007 Buna ziua. Pentru modificarea timpului de munca in cadrul unui contract de munca , trebuie doar sa inchei un act aditional cu acordul ambelor parti ? (vezi toată discuția)
Act aditional contract de munca, modificare timp de lucru RINCIK RINCIK Am o intrebare,sunt angajata de 3 luni in cadrul unei companii,cand am fost angajata mi s-a facut contract de munca cu 4 ore de lucru.Mi s-a zis ca se poate ... (vezi toată discuția)
Codul muncii Nemesoana Nemesoana Daca eu sunt angajat că gestionar iar conducerea hotărăște să-mi ia postul și să-mi de-a altul. Poate face acest lucru fără acordul meu?Si îmi poate ... (vezi toată discuția)