avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate sa ma dea afara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate sa ma dea afara?

Buna ziua. Am 58 de ani si sunt angajat de cel putin 10 ani la o firma ca muncitor necalificat. Din cauza problemelor de sanatate ( operat de hernie abdominala) am fost pus la paza. Aici am lucrat 24 de ore cu 24 pe salariul de 1450 brut. In zilele libere patronul ne cheamă la firma ca sa muncim si acolo.
Astazi am fost chemat la firma pentru a sparge niste gresie si faianță, dupa ce am terminat m-a trimis la subsol ca sa spar sapa. Eu i-am spus ca nu pot sa muncesc acolo pentru ca mi se face rau, miroasea a gaze si ca nu pot sa stau singur acolo. Raspunsul șefului meu a fost sa-mi strang lucrurile si sa plec, daca nu vreau sa muncesc imi face lichidarea. Are voie sa ma dea afara?
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2017
ramonad, utilizator
Cel mai recent răspuns: ramonad , utilizator 11:08, 12 Septembrie 2017
1. Concedierea verbala este nelegală, atât timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.

2. Intr-adevar, raportul de munca poate inceta ca urmare a voinţei unilaterale a angajatorului, dar numai în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Prin urmare, solicitati angajatorului - daca nu mai doreste sa continue colaborarea cu dvs. - sa va comunice decizia de incetare a c.i.m. pe care dvs o puteti contesta in instanta.
Multumesc frumos pentru raspuns
M-au chemat ca sa semnez lichidarea. Cu aceasta ii pot contesta in instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului edit1976 edit1976 buna ziua eu am fost dat afara din servici ca intro seara am plecat de la locul de munca mai de vreme cu o ora .dar ca intelegeti intelegerea cu patronul a ... (vezi toată discuția)
Lămurire, Angajatul x Angajatul x Am lucrat la o firma ca recepționer in ture de 24 cu 48.la 1 sept.îmi expira contractul pe perioada determinata si administratorul m a anunțat la 31.08. ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc prezenta la munca? garetbora garetbora Urgent. Am fost informat de catre firma recrutoare ca pe data de 10 (peste 2 zile) imi inceteaza contractul de munca si ca nu mai trebuie sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)