am lucrat o perioada de aprox 6 ani ca si consilier juridic i Romania. Momentan sunt in Grecia , iar pentru a profesa aici ca si consilier juridic, trebuie mai intai sa ma inscriu in barou (sa devin avocat). Pentru inregistrarea in Barou in Grecia, trebuia sa fi fost AVOCAT INSCRIS IN BAROU IN ROMANIA.Am explicat (sau cel putin am incercat sa explic) faptul ca in Ro, consilierii juridici, fara a fi avocati inscrisi in barou, sunt absolventi licentiati ai unei Facultati de Drept, au dreptul de a se prezenta si de a pune concluzii la instantele juridice de orice grad, iar MAJORA DEOSEBIRE de avocati consta in faptul ca, consilierii juridici nu pot reprezenta persoanele fizice, fiind angajati ai unei persoane juridice.
Rugamintea mea este daca cineva cunoaste cazuri similare ale altor colegi, consilieri juridici care exercita profesia in UE, sau eventual legislatia corespunzatoare care poate fi utila in acest caz.
Multumesc
Puteti citi si DIRECTIVA 2005/36/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN SI A CONSILIULUI EUROPEAN din 7 septembrie 2005 privind recunoasterea calificărilor profesionale. Ma gandesc ca s-ar putea sa va fie de ajutor, sau cel putin sa ne ghideze pe noi, consilierii juridic, sa facem astfel de demersuri ca sa fim recunoscuti si in celelalte state membre UE.
Aceasta are ca obiect recunoasterea de către statele membre a calificărilor profesionale obtinute în alte state membre. Cu toate acestea, prezenta directivă nu are ca obiect recunoasterea de către statele membre a deciziilor de recunoastere luate în temeiul prezentei directive de alte state membre. În consecintă, o persoană care are calificări profesionale recunoscute în temeiul prezentei directive nu se poate folosi de o astfel de recunoastere pentru a obtine, în stat membru de origine, drepturi diferite de cele pe care i le conferă calificarea profesională pe care a obtinut-o în respectivul stat membru, cu exceptia cazului în care face dovada că a obtinut calificări profesionale suplimentare în statul membru gazdă. Prezenta directivă stabileste normele conform cărora un stat membru care conditionează accesul la o profesie reglementată sau exercitarea acesteia, pe teritoriul său, de detinerea unor
calificări profesionale determinate recunoaste, pentru accesul la această profesie si exercitarea acesteia, calificările profesionale obtinute în unul sau mai multe dintre celelalte state membresi care permit titularului respectivelor calificări de a exercita aceeasi profesie în respectivul sau respectivele state membre.
Diploma valabila ue?
Luana32
Buna ziua,am urmat un curs de cosmeticiana aprobat de ministerul invatamantului,intrebarea mea este daca este valabila in ue dupa traducerea si legalizarea ... (vezi toată discuția)