candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si hg 1588/2007 nu prea este clar acest aspect)
Aveti citat din legislatie mai sus. Cititi doar si e suficient.
Dar daca presedintele isi da demisia ori este in imposibilitate de asi indeplini atributiunile, conform legilslatiei, comitetul sau vicepresedintele va convoca adunarea generala pentru alegerea altui presedinte in termen de maxim 90 de zile si nu dupa 90 de zile.
Adica poate convoca adunarea generala in 10-20-...- 90 zile, dar nu dupa 90 de zile pentru ca incalca legea.
eu m-am referit la candidatul pentru postul de presedinte
1) acest canditat trebuie sa faca parte din comitetul executiv ?( art de lege care se refera la acest aspect )
2) presedintele care a demisionat ,este demisionat obligatoriu si din biroul executiv ( art de lege la care se refera acest aspect
Daca ati spune clar ce ati patit, ce s-a intamplat in asociatia dumneavoastra cu presedintele, poate reusium sa clarificam. Dar dumneavoastra nu puneti intrebarile corect si este firesc sa nu stim a raspunde.
1. Candidatii pentru comitetul executiv trebuie sa fie proprieatri membri ai asociatiei. Toti membrii comitetului executiv inclusiv presedintele se aleg dintre proprieatrii membri ai asociatiei in cadrul adunarii generale.
Asadar inainte de a fi alesi in comitet (inclusiv presedintele) candidatii sunt proprietari membri ai asociatiei si nu are importanta daca au fost in vechiul comitet, intr-un comitet de acum 15 ani ori nu au fost niciodata in comitet. Nu exista conditia ca un candidat la orice functie sa fi fost mai inatai membru in comitet.
2. Presedintele a demisionat asa cum scrie in demisie, ori cum a decis el sa demisioneze. Concret daca presedintele a depus demisia in fata comitetului si a scris ori s-a consemat in PV ca si-a dat demisia din functia de presedinte dar ramane membru in comitet, asta este. Daca presedintele a spus, a scris... ca-si da demisia din comitetul executiv (atentie, nu birou executiv cum gresit spuneti), atunci presedintele nu mai este membru in comitet si firesc nu mai este nici presedinte.
In ambele cazuri presedintele desemneaza un membru al comitetului sa fie vicepresednte. Vicepresedintele preia toate atributiunile presedintelui si in termen de maxim 90 de zile convoaca adunarea generala pentru alegerea altui presedinte, poate si alti membri in comitet, poate alta comisie de cenzori s.a.m.d.
presedintele demisionar face parte din comitetul executiv ( fiind si presedintele comitetului executiv) , comform hg 1588/2007 numarul membrilor comitetului executiv este impar ,daca presedintele demisionat nu demisioneaza si din comitetul executiv si se alege alt presedinte (care inainte de alegeri nu face parte din comitetul executiv) numarul membrilor comitetului executiv nu va deveni par .?.......din cele expuse mai sus consta si nelamurirea mea , am vazut articolele de lege si nu este foarte clar pe acesta speta ...daca prin demisia presedintului , se considera si demisia din comitetul executiv sau se alege alt presedinte din membri comitetului executiv ar fi ok ,dar asa?
Delegare
123321123
presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Demisie
pandatao
Buna ziua!
Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)