avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comisie rogatorie ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comisie rogatorie ?

Bună seara..sunt inculpat într-un dosar penal din sep.2014 și până în prezent partea vătămată nu a putut fi audiată în fața instanței de judecată fiind stabilită pe teritoriul Italiei. Am cerut acest lucru și sa admis ca fiind necesară audierea ei pentru justa soluționare a cauzei însă judecătorul a precizat că ea nu are calitate de martor în acest dosar și nu poate dispune printr-o comisie rogatorie obligativitatea prezenței acesteia iar procesul este tergiversat astfel prin amânarea sa încontinuu neputându-se lua o decizie. Întreb dacă există vreun demers sau o procedură în cazul de față ca aceasta să fie obligată să se prezinte în fața instanței pentru a da lămuririle în cauză. Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:30, 5 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Și martorii pot fi audiați prin comisie rozătoare.
Dacă nu se poate audia altfel doar prin comisie rogatorie se va face audierea.
De ce fapta sunteți acuzat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor cheie in strainatate - trebuie audiat ? - cum se va aduce sau se va face audierea ? oanaportar oanaportar - ce se intampla daca 1 martor cheie ce trebuie audiat intr-un Dosar penal se afla in strainatate, in Italia ? - instanta penala il va audia sau nu ? - ... (vezi toată discuția)
Organul de cercetare penala e obligat sa scrie ce declara cel audiat sau cel audiat? eusaisapte eusaisapte organul de cercetare penala e obligat sa scrie ce declara cel audiat sau cel audiat? Cand sunt audiat de procuror, cheama un grefier, si uneori organul de ... (vezi toată discuția)
Audiere martor/inculpat laur2013 laur2013 In ce conditii un martor poate fi audiat la domiciliul acestuia daca sectia de politie este din alt judet? In ce conditiipoate fi audiat un inculpat daca ... (vezi toată discuția)