avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
In opinia mea, nici autoritatile de frontiera nu ar putea sa emita o opinie contrara celei expuse de mine
:-/
Incerc eu o explicaţie neaoşă
Hotărârea aceea de încredinţare nu a fost dată ...fiindcă venea iarna, ci a fost dată în considerarea dispoziţiilor legale referitoare la
efectele divorţului în raporturile dintre
părinţi şi copii. (a fost dată fiindcă părinţii au divorţat)
Apoi
părinţii s-au recăsătorit. Şi întrebarea e: O fi totuna dacă s-au luat între ei ori fiecare la casa cui l-a luat!?
Dacă Gherghina (mama) divorţeză de Ion (tatal) şi se căsătoreşte cu Gheorghe,
părinţii (copilului X) sunt/rămân divorţaţi. (subzistă efectele divorţului)
Dacă Gherghina (mama) divorţează de Ion (tatal) şi se căsătoreşte tot cu Ion (tatăl),
părinţii (copilului X) sunt ... cum? Ca-n expresia ...puţin gravidă, nu-i aşa?
Sunt căsătoriţi
Şi căsătoria aceasta produce şi ea nişte efecte. Ele nu s-au terminat odată cu bomboanele de la starea civilă. Care retroactivitate? E o căsătorie ...liber consimţită sub imperiul legii în vigoare la data încheierii ei. Ai închiat-o ca să ce? Să pară luaţi păn' la piaţă că-i ştie târgul şi mai neluaţi pân' la Paris? (eu zic că nu subzistă efectele divorţului în raporturile dintre părinţi şi copii).
NCC
Modul de exercitare a autorităţii părinteşti
Art. 503. - (1) Părinţii exercită împreună şi în mod egal autoritatea părintească.
Art. 504. -
Dacă părinţii sunt divorţaţi, autoritatea părintească se exercită potrivit dispoziţiilor referitoare la
efectele divorţului în raporturile dintre părinţi şi copii.