avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vanzarea prin buna invoiala in executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Vanzarea prin buna invoiala in executare silita

Buna ziua,
Ca debitor, pot propune creditorului vanzarea bunurilor urmarite prin buna invoiala direct, executorului sau, sau e o cerere care se adreseaza instantei? Ce articole din ncpc sau ncc reglementeaza acest lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 08:39, 7 Decembrie 2015

Art. 630 C.pr.civ

Înţelegeri privind efectuarea executării

În tot cursul executării silite, sub supravegherea executorului judecătoresc, creditorul şi debitorul pot conveni ca aceasta să se efectueze, în total sau în parte, numai asupra veniturilor băneşti sau altor bunuri ale debitorului, ca vânzarea bunurilor supuse urmăririi să se facă prin bună învoială sau ca plata obligaţiei să se facă în alt mod admis de lege.


Multumesc. Pot propune creditorului acest lucru in instanta, in cadrul unei contestatii la executare aflata pe rol?
În instanță, puteti solicita un termen pentru stingerea conflictului pe cale amiabilă, însă nu instanța va fi intermediarul negocierilor dintre dvs si creditor.
În cel mai bun caz, executorul va juca acest rol.
Am inteles, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este creanta minima pentru executare silita imobil? andreistan andreistan Buna ziua, Suntem asociatie de locatari(bloc garsoniere confort 3) si avem 3 cazuri in care in [b]garsonierele respective nu se mai locuieste si nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Am luat credit ipotecar de nevoi personale pentru girant Catalin S. Catalin S. Acum girantul nu a mai platit rata de un an (creditul era pentru el) banca imi pune poprire pe salar?, cum pot sa pun banca sa execute bunul girat? imobilul in ... (vezi toată discuția)
Executare indeplinita vflorin99 vflorin99 buna seara va rog mult sa va indreptati putin atentia cateva clipe.Executorul a indeplinit executarea debitorului dar intrebarea mea este urmatoarea ... (vezi toată discuția)