avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Termen inregistrare dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Termen inregistrare dosar penal

In cat timp ,de la sesizarea unei fapte penale (furt calificat) , organul de cercetare penala trebuie sa intocmeasca lucrarea penala si sa o inregistreze la parchet? Daca se depaseste acel termen care sunt consecintele penale pentru organul de cercetare penala?
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2015
shakuri, utilizator
Nu exista stabilit un termen.
~ Conținut șters la cerere ~
In conformitate cu Ordinul comun al PICCJ nr. 12/C/2014 şi MAI nr. 56/10.04.2014, pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea, evidenţa unitară, circuitul sesizărilor penale şi coordonarea administrativă a activităţilor dispuse organelor de poliţie de către procuror, art. 8 : „în cel mult 5 zile de la înregistrare sau în aceeaşi zi, în situaţia cauzelor penale urgente, organele de cercetare ale poliţiei judiciare vor înştiinţa unităţile de parchet care supraveghează activitatea despre infracţiunile de care au luat cunoştinţă în vederea înregistrării cu număr unic şi desemnării unui procuror de caz”.
Conform art. 9 alin. 6: ”în situaţia cauzelor penale urgente, numărul unic poate fi atribuit şi telefonic, urmând ca dosarul penal să fie înaintat în cel mai scurt timp posibil unităţilor competente de parchet în vederea înregistrării”.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea numarui unic de inregistrare a unui dosar la politie si parchet acrucspiru acrucspiru Am fost victima unui furt , si ofiterul care se ocupa de caz imi zice ca nu poate face nimic pana nu primeste numarul unic pentru parchet si politie. Ma ... (vezi toată discuția)
Legala sesizare a organului de up luci_an luci_an Va mai retin atentia cu o problema. Descriere speta: Organul de cercetare penala din cadrul unei sectii de politie intocmeste un pv de sesizare din oficiu cu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)