avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LEGEA 277/2015
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LEGEA 277/2015

Nu stiu daca s-a vorbit pe aici de aceasta lege, am intrebat la CSM, doar asa, ca sunt si judecatori bine pregatiti pe acolo.
Cititi si va cruciti!
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 19:15, 16 Decembrie 2015
mie mi se pare buna,nu am de ce sa ma crucesc,ma duc si cer explicatii cum mi sau aplicat penalizarile.
acesta poate fi interpretata cu o lista de plata mai detaliata a unui proprietar.
Noul act normativ care completeaza art. 10 din Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, prevede ca la solicitarea scrisa a proprietarului,presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situaţia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.
Nu este nici o masura care sa ne determine sa ne crucim,din contra este o masura bine venita in sensul de a indeparta si care poate clarifica suspiciunile proprietarilor,care uneori apreciaza netemeinice valorile impuse in lista de intretinere lunara
Daca ati intrebat la CSM,care a fost raspunsul autoritatii ?
Potrivit acestor modificari, preşedintele şi administratorul asociaţiei de proprietari sunt obligaţi să elibereze acel document.
La cat de multi ,,binevoitori" si ,,carcotasi' exista in unele asociatii, nu m-ar mira ca de fiecare data, acesi proprietari sa ceara acest lucru (aceeasi de fiecare data). Ma intreb atunci care mai este rostul acelei foi de calcul care trebuie afisata ca lista de intretinere! Eu cred ca adevaratul motiv este ca cei numiti de mine mai sus, vor dori o dovada scrisa asupra modului de calcul a intretinerii ( pana acum mai fotografiau listele de intretinere de fiecare data).
Poate sa ceara adeverinţă cu situaţia defalcată a cheltuielilor de întreţinere din perioada 2010-2015 ?

Alte discuții în legătură

Cheltuieli administrative bloc CristinaKris CristinaKris Buna ziua. In ultimele 6 luni, cheltuielile administrative calculate la intretinere sunt foarte mari (peste 500 RON). Administratorul nu specifica ce ... (vezi toată discuția)
Contestatie administratie de proprietari IMEn IMEn Buna ziua, in urma respingerii unei contestatii facute catre Asociatia de Proprietari a blocului unde locuiesc si sunt proprietara, contestatie privind ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca nerespectata de asociatia de proprietari, abuz in serviciu Cerulli1956 Cerulli1956 In 2012 am fost data in judecata pentru plata intretinerii din perioada dec 2010-aug. 2014. Pentru plata sumei de 1837.21 lei chelt. De intretinere si 369,72 ... (vezi toată discuția)