avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie Administratie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie Administratie de Proprietari

Buna ziua, in urma respingerii unei contestatii facute catre Asociatia de Proprietari a blocului unde locuiesc si sunt proprietara, contestatie privind imputarea unor sume asupra carora le ceream explicatii privind baza de calcul si cea legala - cum au ajuns exact la acele sume si valori si nu la altele, va rog sa-mi indicati unde ma pot adresa mai departe ptr a se rezolva situatia amiabil si nu in instanta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:34, 20 Februarie 2016
Va puteti adresa "serviciului relații cu asociațiile de proprietari" din cadrul primariei.

L230/2007
Art. 55. - Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, exercită controlul asupra activităţii financiar-contabile din cadrul asociaţiilor de proprietari, din oficiu sau la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociaţiei de proprietari.
Le puteti cere sa aplice Legea 277/2015:

Legea nr. 277/2015 pentru completarea art. 10 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 847 din 15 noiembrie 2015.

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. - La articolul 10 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins: „(2) La solicitarea scrisă a proprietarului, președintele și administratorul asociației de proprietari au obligația să elibereze în scris o adeverință prin care să prezinte situația cheltuielilor privind întreținerea, defalcate pe datoria de bază și penalități, precum și modalitatea de calcul al penalităților.”

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR, VALERIU-ȘTEFAN ZGONEA
PREȘEDINTELE SENATULUI, CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TĂRICEANU

București, 12 noiembrie 2015.
Nr. 277.
Doamna intreaba unde se mai poate adresa, in conditiile in care -

... in urma respingerii unei contestatii facute catre Asociatia de Proprietari a blocului unde locuiesc si sunt proprietara, contestatie privind imputarea unor sume ...

Doamna, daca contestatia ati facuto in scris, "respingerea", banuiesc ca ati primito tot in scris, da?
Eu, in primul rand, nu inteleg notiunea de respingere, adica de fapt nu va fost primita contestatia sau cum?

Daca contestatia nici nu ati putut sa o inregistrati, mergeti din nou la asociatie cu informatia data mai sus de catre dom' Carturarul si poate rezolvati problema. Ei, abia dupa aflarea raspunsului trebuie sa va mai puneti problema unde mai trebuie sa va adresati mai departe...

Daca cumva a fost o greseala de calcul, de interpretare, as mai putea sa va sfatuesc sa intrebati si pe ceilalti vecini daca si acestia sunt afectati de eroare si atunci mai discutam !
Da, atat contestatia cat si rasp la aceasta au fost scrise si au nr de inregistrare insa nu am primit o justificare pertinenta bazata pe argumente legale asa cum le ceream - explicatii privind baza de calcul si cea legala - cum au ajuns exact la acele sume si valori si nu la altele.
Ar fi de folos sa ne spuneti mai exact ce anume ati intrebat si ce vi s-a raspuns. Sper ca nu ati formulat o intrebare pentru toate sumele afisate pe lista si ca ati cerut explicatii punctuale cu privire la o anumita suma afisata pe lista de plata.
Ce nu este clar sau nu va puteti explica de pe lista de plata si ce explicatii ati primit?

Alte discuții în legătură

Plata întreținere prin bancă nerecunoscută de asociație. cum pot rezolv această situație? gliscaia gliscaia De cca. 3 ani platesc cheltuielile de intretinere prin transfer bancar, cu nr, de dispozitie de plata , valoarea sumei platite etc. Am comunicat in scris si ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca nerespectata de asociatia de proprietari, abuz in serviciu Cerulli1956 Cerulli1956 In 2012 am fost data in judecata pentru plata intretinerii din perioada dec 2010-aug. 2014. Pentru plata sumei de 1837.21 lei chelt. De intretinere si 369,72 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli administrative bloc CristinaKris CristinaKris Buna ziua. In ultimele 6 luni, cheltuielile administrative calculate la intretinere sunt foarte mari (peste 500 RON). Administratorul nu specifica ce ... (vezi toată discuția)